BEKYMRER SJEFEN: Jordi Alba sliter med tannverk. Landslagssjef Vincent Del Bosque har medfølelse, men forventer at Barca-stjerna blir klar til Nederland-møtet. Og da er alt på plass for jakta på et nytt trofé. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Scanpix
BEKYMRER SJEFEN: Jordi Alba sliter med tannverk. Landslagssjef Vincent Del Bosque har medfølelse, men forventer at Barca-stjerna blir klar til Nederland-møtet. Og da er alt på plass for jakta på et nytt trofé. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB ScanpixVis mer

Spanias eneste bekymring: Tanna til Jordi Alba

Mens Xavi jubler over Cesc-overgangen.

SALVADOR (Dagbladet): Spania gjør nå de siste forberedelser før de åpner VM mot Nederland her i klamme Salvador i morgen. Verdensmesteren holdt sin pressekonferanse på Arena Fonte Nova i kveld, og da ble både spillerne (Xavi og Iker Casillas) og landslagssjefen (Vincent Del Bosque) spurt hva de synes om dagens store fotballnyhet:

At Barcelonas Cesc Fabregas returnerer til Premier League. Nærmere bestemt til Chelsea.

- Cesc er veldig lettet og glad nå, sa hans kamerat gjennom de siste Barcelona-åra, Xavi.

- Et riktig valg Mange trodde at Fabregas skulle bli mannen som tok over for nettopp Xavi, og på den måten holde Barcelonas flytende balltrillertaktikk ved hevd. Men Fabregas fant til slutt ut at han hadde best av å fortsette karrieren et annet sted.

- Det er et stort tap for oss i Barcelona, men han har bestemt seg for at han ville gå. Nå når dette har gått i orden, ser jeg på hele ham at han er glad, så dette var nok et riktig valg for Cesc. Og som vennen hans vil jeg ønske ham alt det beste, sa Xavi på pressekonferansen rundt klokka 15 lokal tid.

Bryr seg ikke om klubbskiftet Vincent Del Bosque er en meget sindig fotballtrener. Spesielt når han møter offentligheten. Dagens seanse bød heller ikke på noe krumspring fra den spanske, og høyt respekterte, nestoren - som ga uttrykk for at alt er under kontroll etter 21 dagers oppkjøring.

- Er det greit at situasjonen rundt Fabregas er avklart, slik at eventuell uro er ryddet av veien før VM-åpningen? ble den spanske sjefen spurt.

To ganger, til og med.

- Det er ingen forstyrrelser i gruppa vår. Slike avgjørelser tas alltid i løpet av sommerperioden. Spillere skifter klubb hele tida, så det påvirker oss ikke i det hele tatt, svarte Del Bosque.

Bekymret over tannpine Da var han mer stresset over tannpinen som har plaget Jordi Alba de siste dagene:

- Ja, det bekymrer meg, fordi det er smertefullt for ham. Tannverk er vondt. Det vet alle. Og jeg vil jo at alle her skal ha det bra. Jordi har hatt ei tøff tid med dette, men det går seg nok til, og han skal være klar for kamp i morgen, sier Del Bosque.

• Spania-Nederland møtes til åpningskamp i gruppe B klokka 21 fredag kveld. Kampen vises på NRK1.