MÅ SPILLE MER: Fernando Torres kan se langt etter EM-plass om han ikke snart spiller seg inn på Chelsea-laget og leverer. Foto: (AP Photo/Bogdan Maran)
MÅ SPILLE MER: Fernando Torres kan se langt etter EM-plass om han ikke snart spiller seg inn på Chelsea-laget og leverer. Foto: (AP Photo/Bogdan Maran)Vis mer

Spanias landslagssjef legger press på Torres

Kommer ikke til EM om ikke noe snart skjer.

Fernando Torres ble matchvinner i finalen da Spania vant EM-tittelen, men det er ikke sikkert han får være med på å forsvare den.

- Det er fem måneder til EM, og alt kan bli annerledes i løpet av den tiden, men om situasjonen hans ikke endres så blir det vanskelig for ham å komme med, sier landslagssjef Vicente del Bosque til sportsavisen AS.

Torres har scoret bare fem mål på 23 kamper siden Chelsea kjøpte ham fra Liverpool for et snaut år siden, og sju av hans 12 kamper denne sesongen har vært som innbytter.

- Fernando fortjener respekt for det han har gjort før, og han har fortsatt min tillit. Om han spiller og er i form så kommer han til EM. Han har bidratt til vår suksess og har noe å gå på, men om han ikke spiller så blir enkelte ting åpenbare, sa Del Bosque.

Situasjonen til Torres er blitt en bekymring for Spania siden David Villa brakk beinet da Barcelona spilte semifinale i klubb-VM. Villa bør være frisk i tide til EM, men det er usikkert hva slags form han vil være i.

Andre alternativer på topp for Spania er Fernando Llorente (Athletic Bilbao) og Alvaro Negredo (Sevilla). Roberto Soldado, som har scoret 11 mål i serien og fem i mesterligaen for Valencia denne sesongen, kan også få sjansen igjen.

- Om Soldado holder på formen sin så blir han med i planene våre, sa Del Bosque om 26-åringen som var målløs i de to landskampene han fikk spille i 2007.

(NTB)