Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spanias supertrener gir seg etter EM

Vicente del Bosque.

BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN: Spanias sjef Vicente del Bosque kommer til å gi seg som trener etter EM. Foto: Javier Garcia / BPI / REX Shutterstock / NTB Scanpix
BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN: Spanias sjef Vicente del Bosque kommer til å gi seg som trener etter EM. Foto: Javier Garcia / BPI / REX Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Spanias suksessrike landslagstrener Vicente del Bosque går med planer om å gi seg etter EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren.

Det kommer fram i en bok han presenterte i den spanske hovedstaden fredag.

- Hvis alt går som forventet så vil jeg forlate landslaget og det spanske fotballforbundet etter EM. Det er også snakk om min helse, skriver han i boken «Å vinne og tape, følelsesmessig styrke»

Boken legges ut for salg mandag.

- Til sommeren vil jeg ha vært landslagstrener i åtte år og jeg vil ikke tviholde på jobben, sa han til avisens Marcas nettutgave.

Del Bosque tok over som Spanias landslagssjef etter Luis Aragones etter EM-triumfen i 2008. Hans popularitet i hjemlandet er stor og høydepunktet var nok da Spania sikret seg VM-tittelen i Sør-Afrika i 2010. Han førte også Spania til EM-tittelen to år senere.

Men mange føler nå at det spanske landslaget trenger nye og friske impulser.

Spania klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet i fjorårets VM, men til sommeren kan laget bli historisk. Det har muligheten til å ta sin tredje strake EM-tittel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media