Spanias trener trakk fram disse norske spillerne

Han ene spilte ti minutter.

 ROSER NORGE:  Etter kampen var Spanias landslagssjef Julen Lopetegui — som fortsatt har til gode å se sitt lag slippe inn mål i EM — rosende i sin omtale av Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
ROSER NORGE: Etter kampen var Spanias landslagssjef Julen Lopetegui — som fortsatt har til gode å se sitt lag slippe inn mål i EM — rosende i sin omtale av Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.Vis mer

NETANYA (Dagbladet): I sjansestatistikken og i ballbesittelsen var det et verdenshav mellom Spania og Norge i semifinalen i U21-EM i går kveld.
Derfor var det lite å si på at Spania vant 3-0, selv om Norge var fullt på høyde med storfavorittene i det meste av andre omgang.
Etter kampen var Spanias landslagssjef Julen Lopetegui — som fortsatt har til gode å se sitt lag slippe inn mål i EM — rosende i sin omtale av Norge.

Nyland-skryt
- Til tross for at resultatet viser 3-0, så ble det en vanskelig kamp for oss, sa han på pressekonferansen.
- Vi hadde mange sjanser til å score før vi fikk 1-0. Men keeperen deres (Ørjan Håskjold Nyland) var veldig god, og reddet i hvert fall to-tre mål, sier Lopetegui.

Nyland-oppvisningen førte til at spenningen varte til langt ut i andre omgang. Overfor toppfotballsjef Nils Johan Semb skal Lopetegui ha beskrevet situasjonen som at Spania "hang i tauene" i den fasen hvor Norge skapte sine farligheter.
- Vi klarte å holde nullen gjennom den viktige perioden, og så fikk vi to mål helt mot slutten, oppsummerer Lopetegui.
Da Dagbladet spurte den spanske treneren om han var overrasket over det Norge hadde vist, svarte han:
- Nei. Jeg kjente dette norske laget. De har et veldig stort hjerte for spillet, men de har også kvaliteter i laget. Fysisk og taktisk er de blant de to-tre sterkeste lagene i denne turneringen, sier han.
- Og de har flere gode spillere. Berisha (kom inn etter 80 minutter), Semb Berge, Henriksen, Eikrem... De er gode.

Stolt Skullerud
Da Lopetegui var ferdig, var det Tor Ole Skulleruds tur til å oppsummere semifinalen.
- Jeg er litt skuffet over førsteomgang. Samtidig er det et veldig, veldig godt spansk lag vi ser før pause. De drar oss i alle retninger, sier landslagssjefen.
- Men etter pause er jeg veldig stolt av laget mitt. Vi fikk gjort noen justeringer, og vi spilte en fantastisk drøy halvtime fram til de fikk 2-0. Så er det noen marginer, som enten tar oss til 1-1 eller 0-2, og jeg føler vi har et par-tre sjanser til å utlikne rett før Spania scorer sitt andre, sier Skullerud.
- Totalt sett er det ikke ufortjent at Spania vinner, selvsagt. Men vi gjorde et veldig godt forsøk etter pause.

Når Dagbladet viderebringer komplimenten fra Lopetegui — den om at Norge er i Europa-toppen på fysikk og taktikk — svarer Skullerud:
- Det jeg tenker om det, er at vi kan være stolte av det vi har gjort. Også i dag. Vi møter et fantastisk fotballag. Når treneren deres sier sånt, er det en ære for norsk fotball.