Spanias trener utmattet av straffedrama

- La meg få igjen pusten litt.

Trenerveteranen Vicente del Bosque (62) var utmattet etter at Spania tok seg til finale i kontinentcupen på bekostning av Italia torsdag.

Etter 120 målløse minutter vant til slutt Spania 7-6 på straffer i semifinalen i Fortaleza. Jesús Navas ble den store helten for spanjolene. Han satte den avgjørende straffen for den regjerende verdens- og europamesteren.

I søndagens finale venter vertsnasjon Brasil på legendariske Maracana stadion i Rio de Janeiro.

- La meg få igjen pusten litt, sa Vicente del Bosque da han ble bedt om sin vurdering av finalen som venter.

Restitusjon - Dette var en vanskelig kamp for oss, og vi må finne ut hva vi skal gjøre for å hente oss inn igjen i løpet av tre dager. Vi må stå opp mot Brasil på Maracana. Jeg håper spillerne blir like glade som barn ville ha vært, over å spille på Maracana, sa den spanske landslagssjefen.

Brasil har fått en ekstra dag med hvile. Luiz Felipe Scolaris mannskap slo ut Uruguay i semifinalen onsdag.

Skjerpet seg Selv om Spania gledet seg over finaleplass, innrømmet del Bosque at laget hans til tider slet mot italienerne.

- De var best, spesielt i første omgang, men vi viste styrken vår. I annen omgang fikk vi løst noen av problemene våre, og kampen ble jevnere. Vi var det beste laget i ekstraomgangene og hadde flaksen i straffesparkkonkurransen, sa Spanias landslagssjef.

På rett spor I EM-finalen i fjor kjørte Spania over Italia og vant 4-0. Italias landslagssjef Cesare Prandelli mente laget hans har tatt store steg siden den kampen.

- Dette var en viktig prøve for oss, og vi besto, til tross for resultatet. Spania er foran oss, men vi er på rett spor, sa Prandelli.

Italia spiller bronsekamp mot Uruguay søndag.

(NTB)