Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spanias trenerhelt fra EM i 2008 er død

Luis Aragones gikk bort lørdag morgen.

TRENERHELT: Luis Aragones ledet Spania til EM-gull i 2008. Her blir han hyllet etter finaleseieren mot Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Scanpix
TRENERHELT: Luis Aragones ledet Spania til EM-gull i 2008. Her blir han hyllet etter finaleseieren mot Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen AS var Aragones alvorlig syk før han gikk bort.

- Det er med sorg at vi kan bekrefte dødsfallet til en mann som var spiller og trener i en rekke spanske klubber og som var spansk landslagssjef i starten av en strålende æra, meddelte Spanias fotballforbund (RFEF) i en pressemelding.

I 2008 tok han Spania helt til topps i EM for første gang på 44 år. Triumfen sikret ham evig heltestatus i spansk fotballhistorie.

Aragones ledet Atlético Madrid til seriegull i 1977. Han vant også tre cupgull over tre perioder i hovedstadsklubben.

- Luis Aragones var en fantastisk spiller og trener, men mest av alt var han en fantastisk person og venn. På vegne av klubben kondolerer jeg til familien, sa Atlético-president Enrique Cerezo.

Hylles Også flere av Aragones' tidligere elever hyllet ham kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

- I dag har en person som har betydd svært mye for meg gått bort. Hvil i fred, sjef. Takk for alt, skrev Barcelona-spiller Cesc Fàbregas på Instagram.

- En av de aller beste har forlatt oss. Dette er en svært trist dag, la Real Madrids Xabi Alonso til på Twitter.

Erfaren Aragones trente ti klubber gjennom sin 35 år lange trenerkarriere. Han trente blant andre Barcelona, Sevilla, Mallorca og Valencia inntil han ble spansk landslagstrener i 2004.

Etter EM-gullet i 2008 sluttet Aragones som Spania-trener og gikk tilbake til klubbfotballen. Han prøvde seg i tyrkiske Fenerbahçe, men oppholdet endte ikke godt. Det ble hans siste trenerjobb.

Aragones hadde også en vellykket spillerkarriere. Som angriper vant han tre seriemesterskap med Atlético i 1966, 1970 og 1973. Han var også innom klubber som Real Madrid og Getafe.

(NTB)

Hele Norges coronakart