Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spanjolen ble utvist. Nå sås det tvil om tyskernes oppsiktsvekkende reaksjon

- Det handler absolutt ikke om det.

(Dagbladet): I EM-oppgjøret mellom Tyskland og Spania inntraff en kontroversiell episode. I første omgangs siste sekund smalt spanske Jorge Maqueda et direkte frikast rett i ansiktet på Steffen Weinhold. Spanjolen fikk umiddelbart rødt kort, og etter kampen ble han i tillegg innrapportert til disiplinærkomitéen i Det internasjonale håndballforbundet.

De vil ta en avgjørelse i løpet av dagen på om Maqueda skal ilegges ytterligere straff. Dette ønsker selvsagt verken Maqueda eller Spania. Overraskende nok viser det seg at heller ikke Tyskland vil at den spanske storskytteren får karantene.

- Vi syns ikke at det var en alvorlig forseelse. Vi vil at de beste spillerne skal spille. Vi har pratet med Steffen Weinhold, og Maqueda ba om unnskyldning for andre gang etter kampen, sier Bob Hanning i det tyske håndballforbundet, ifølge Aftonbladet.

Skjult motiv? Det høres nobelt ut, og sannsynligvis er det akkurat det, men konspiratoriske sjeler vil ha det til at tyskerne har et bakenforliggende motiv for reaksjonen sin.

Det vil nemlig være gunstig for deres videre EM-ferd om Spania vinner sine to resterende gruppespillskamper. Og da hjelper det om Maqueda er på laget.

Hanning i det tyske forbundet avviser imidlertid anklagene.

- Det handler absolutt ikke om det. Vi hadde gjort det samme uansett hva forutsetningene var, sier han.

- Sånn er håndball Hva Det internasjonale håndballforbundet bestemmer seg for, er fremdeles ikke kjent. Offeret for Maquedas skudd er derimot klar på at spanjolen bør slippe mer straff.

- Jeg syns ikke at han skal bli utestengt. Det er sånn som skjer i håndball og han har bedt om unnskyldning, er Weinholds oppfatning av saken.

Spania vant for øvrig oppgjøret 32-29.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media