Spanjolene gjør narr av Norge

Spanjolene gjør narr av Norge etter at de «11 tigrene» ydmyket Nils Johan Sembs menn på Ullevaal.

NERJA (Dagbladet): - Norges beste prestasjon var da keeper Frode Olsen taklet en tilskuer, spøkte spanske kommentatorer i går kveld.

De spanske spillerne viste kritikerne i hjemlandet at de kan spille god fotball under massivt press.

- Vi var klart best, og spilte en meget god kamp, sa en tydelig lettet midtbanespiller Valersn til spansk TV etter kampen.

Glad Raúl

Spanske medier slår fast at Norge ikke var noen rival for et offensivt og godt bortelag.

Da lagkaptein Raúl sendte Spania i ledelsen etter en drøy halvtime, sendte han samtidig nervøse spanske supportere til himmels.

- Det var utrolig viktig at vi scoret det første målet. Det ga oss tryggheten vi trengte. Seieren var viktig for spansk fotball. Vi gjorde noen feil i gruppespillet, men nå er vi i EM, sier Raúl.

Ingen av de spanske spillerne ville i går kveld kritisere den norske spillestilen, men spanske kommentatorer har ikke mye til overs for Norges spill.

- Seier for fotballen

- Spanias seier sammenlagt var en seier for fotballen, slo flere kommentatorer fast i går kveld.

- Spania hadde uflaks i Valencia, men viste i bortekampen at de er et mye bedre lag enn Norge. Norge hadde ikke mye å bidra med i kampen, og viste at de er teknisk underlegne.

Enormt press

Landslagstrener Iñaki Saez har levd under et enormt press før kampen i Oslo. Spanske medier la seg i går kveld helt flate etter å ha kritisert landslagstreneren etter den første kampen i Valencia.

- Vi spilte meget bra. Spillerne tok ansvar, og vi viste at vi fortjener en plass i EM. Jeg vil ikke si så mye om kritikken som er kommet, men jeg kjenner mine spillere. Derfor gjorde jeg de taktiske vurderingene jeg gjorde. Nå skal vi først nyte denne seieren, så skal vi begynne å tenke på EM, sier Saez.

Lagkaptein Raúl får som vanlig skryt, men også Valersn og Albelda kommer til å få gode karakterer på dagens spillebørser.

Spanske kommentatorer mener at det var en synlig forskjell på lagene.

- Spania har spillere som kan holde på ballen, det har ikke Norge. Spania spilte en klok kamp, og igjen viste Raúl at han er mannen for de store øyeblikkene. Det var overraskende at spanske forsvarere hadde så god kontroll på sterke norske angripere, men det var tydelig at det spanske laget hadde lært etter kampen i Valencia, heter det i spanske medier.

I EKSTASE: En jublende Raúl (t.v.) lar seg hylle av lagkameratene etter å ha gitt Spania 1- 0. - Det var utrolig viktig at vi scoret det første målet. Det ga oss tryggheten vi trengte, sa stjernespissen etter kampen.