Spanjolene mener Carew var best

John Carew var Valencias bestemann i Champions League-finalen mener spanske sportsjournalister.

Torsdag landet Valencia hjemme igjen etter nok et surt tap. I fjor var Real Madrid for gode (3-0). Denne gangen ble Bayern München for sterke etter straffesparkkonkurranse der Carew var iskald på sitt forsøk.

Men flere lagkamerater mistet kontrollen foran 83.000 tilskuere i Milano. Dermed måtte spansk fotball ta imot nok en internasjonal lusing. Forrige uke tapte Alavés på golden goal mot Liverpool i UEFA-cupen.

Farlig mann

Spanias største avis, Marca, som kun skriver om sport, er klar i sin tale. «Med sin høyde var Carew Valencias farlige element på en kveld der kruttet ikke var helt tørt for det spanske laget».

Marca holder nordmannen som Valencias beste utespiller og skryter også av målvakt Santiago Canizares. «Carew var vikingen i München-skogen. Han er en intelligent spiller som brukte hodet på to måter - både inn- og utsiden», fortsetter avisen.

AS, den nest største sportsavisen, er heller ikke i tvil om at Carew spilte en sterk kamp på topp - uten å komme til annet enn et par headinger når det gjaldt avslutninger.

Carew får tre stjerner (beste score) sammen med høyreback Jocelyn Angloma. Med det utropes de til best i Valencia-laget.

Oliver Kahn - Bayerns og trolig verdens beste keeper - ble det store spøkelset for spanierne. «Det er ikke Kahn, det er djevelen!», lyste det fra førstesiden i AS.

I trøbbel

Valencias sesong kan komme til å ende med magert utbytte. De tre beste i serien får mesterligaplass neste sesong.

Valencia holder den plassen nå - solid bak Real Madrid og Deportivo La Coruna - med tre kamper igjen.

Men Mallorca er à poeng mens Barcelona bare er tre bak. Søndag skal Valencia ut i en svært vrien utekamp mot Sigurd Rushfeldts nedrykkstruede Racing Santander. I tillegg har Valencia igjen «Barca».

(NTB)

<B>FLYR HØYT: John Carew hylles opp i skyene av spansk presse i dag, men det holdt ikke til seier i Champions League. Her hopper han over Patrik Anderson i en av deres mange dueller i kampen.
SÅ NÆR, SÅ NÆR: John Carew ble pakket inn av svenske Patrik Andersson og Thomas Linke i Bayern München-forsvaret, og klarte ikke å få skutt.