FJERNET ALL TVIL: José Antonio Reyes fastsatte sluttresultatet til 2-0 på overtid. Da hadde hele stadion allerede stått oppreist noen minutter og gitt Strømsgodset trampeklapp. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FJERNET ALL TVIL: José Antonio Reyes fastsatte sluttresultatet til 2-0 på overtid. Da hadde hele stadion allerede stått oppreist noen minutter og gitt Strømsgodset trampeklapp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Spanjolene skjønte nada da Godset fikk trampeklapp

Ronny Deila måtte forklare etter kampen.

Strømsgodset - Atletico Madrid 0-2, 1-4 sammenlagt

DRAMMEN (Dagbladet): Det er ikke uvanlig at lag blir pepet ut av egne supportere etter tap på hjemmebane - særlig ikke i land som Spania.

Derfor var det flere tilreisende spanjoler dem som stusset fælt da hele Marienlyst Stadion reiste seg og trampeklappet for Strømsgodset idet overtida startet i gårsdagens Europa League-oppgjør - på stillingen 1-0 til Atletico Madrid.

De snaue 6000 tilskuerne ble stående gjennom samtlige tre overtidsminutter, syngende på «Godset fra Drammen, ekte kjærlighet», selv da José Antonio Reyes la på til 2-0 i kampens siste angrep.

På pressekonferansen etter kampen måtte Godset-trener Ronny Deila svare på spørsmål fra spanske journalister, som mildt sagt var overrasket over publikums respons ettersom laget deres tross alt ble slått ut.

- Det var fordi vi ga alt, og våget å spille vårt eget spill. Vi fikk en bekreftelse på at det går an for norske lag å spille fotball mot topp internasjonal motstand. Jeg tror folk er fornøyde med prestasjonen vi gjorde. Det var avslutningene som var forskjellen på lagene. Om vi hadde vært bedre der kunne det blitt en veldig spennende batalje, svarte Deila.

Hadde ballen mest
Kanskje er det en særnorsk greie å snakke om sjansemessig overtak og ballbesittelse når man har tapt, men Deila så bak resultatet og fant en rekke ting å glede seg over.

Fordi det ikke er typisk norsk å ha ballen mest, særlig ikke mot et spansk topplag.

- Jeg tipper vi hadde 60-40 i ballbesittelse, og det er imponerende. Pasningsspillet sentralt på midten, måten vi brettet ut på sidene og spilte oss til sju målsjanser - det er rett og slett stort. Vi var ikke gode nok til å gå videre nå, men vi kan bli enda mye bedre, lover han.

Diego Forlan utvekslet noen ord med Deila like etter kampslutt, og sa han var imponert over Godset.

- Men det er jo lett å være høflig når du vinner, smiler Deila.

- Edvartsen ville blåst 3-4 straffer
Høyreback Glenn Andersen hadde en av kampens største sjanser i går kveld, da han headet like utenfor etter en av mange Godset-cornere.

På det tidspunktet ledet Atletico Madrid 1-0 etter Antonio Lopez' scoring etter 13 minutter.

- Det var ekstremt surt å se den gå utenfor. Jeg tror den går i en av våre egne og ut. Atletico var forresten veldig flinke til å holde i trøya på dødballer, det var dårlig av dommeren å ikke se det. I Tippeligaen ville det blitt slått hardere ned på. Om (Svein Erik) Edvartsen hadde dømt ville det blitt 3-4 straffer til oss, sier Andersen til Dagbladet.

Selv om Deila telte sju sjanser til Godset satt man med følelsen av at Atletico Madrid hadde ålreit kontroll på det hele, og at de hadde et ekstra gir å sette inn dersom det hadde vært nødvendig.

- Vi spiller bra fram til siste tredel, der skorter det litt, mener Glenn Andersen.

- Spilte Forlan?
Han føler de rystet Atletico de første 10 minuttene, og at utfallet kunne blitt noe helt annet om det var de selv som scoret først.

- Vi gjør en hederlig innsats og kaster fram folk. Det er moro at vi klarer å presse dem. Men forskjellen på lagene er at de setter sjansene sine, sier han.

Andersen tillot seg også å være litt «høy og mørk» da han ble spurt om Diego Forlan - som hadde en anonym forestilling på Marienlyst.

- Spilte han? Eller var han på ferie? fleipet Godset-backen, før han serverte noen godord om den tidligere United-spissen.

- Man ser jo at han er en god spiller. Særlig nede i Spania, da gikk han på noen ekstreme løp vi ikke ser mye av i Tippeligaen. Han er flink til å legge seg i blindsona.

FORLAN BLE IMPONERT: Diego Forlan lot seg imponere av Godset, noe han sørget for å fortelle Ronny Deila etter kampslutt. - Men det er jo ålreit å være høflig når du vinner, smiler Godset-treneren. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORLAN BLE IMPONERT: Diego Forlan lot seg imponere av Godset, noe han sørget for å fortelle Ronny Deila etter kampslutt. - Men det er jo ålreit å være høflig når du vinner, smiler Godset-treneren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer