- Spanjolene vil aldri gjøre noe så usportslig

Buffon nekter å tro at 2-2 skal ødelegge for Italia - igjen.

BRODERLIG: Insinuasjonene haglet etter at Sverige og Danmark sendte Italia ut av EM 2004 med 2-2 i siste gruppespillkamp. Nå kan italienerne havne i samme situasjon igjen. Foto: SCANPIX
BRODERLIG: Insinuasjonene haglet etter at Sverige og Danmark sendte Italia ut av EM 2004 med 2-2 i siste gruppespillkamp. Nå kan italienerne havne i samme situasjon igjen. Foto: SCANPIXVis mer

Spill på EM via Dagbladets oddssider!

(Dagbladet): - En skandale så stor som hele verden, sa Italia-målvakt Gianluigi Buffon etter EM-exiten i 2004.

Da hadde Danmark og Sverige spilt 2-2 - akkurat det resultatet som sendte de to lagene videre på bekostning av Italia.

Nå kan det skje igjen. Dersom Spania og Kroatia spiller uavgjort på mandag, med to eller flere scoringer hver, kan italienerne score hundrevis mot Irland uten at det spiller noen rolle.

Men Buffon tror ikke det vil skje denne gangen.

- Spanjolene har et instinkt som ikke vil tillate dem å gjøre noe så usportslig, sier han, ifølge Ekstra Bladet.

- De vil ikke bli sett på som så usportslige, eller risikere å bli gjort til latter for hele verden, sier Juventus-keeperen.

Rister på hodet
Før 2-2-kampen i 2004 var det heller ingen som trodde det kunne skje.

- Hadde det holdt med 0-0 for begge lag, kunne de bare lagt seg i forsvar og satset alt defensivt. Men hvis ett lag må score, så vet man aldri hvordan spillerne vil reagere. Det er umulig å jukse. Spiller du 2-2 så er du bare korrupt. Dessuten blir det 1-1, sa for eksempel landslagssjef Egil Drillo Olsen dagen før.

Måten målene kom på var også så langt unna mistenkelig som det går an. Men så ble det altså sånn likevel, 2-2.

TV 2s fotballekspert Lars Bohinen mener det er helt utenkelig at Kroatia og Spania avtaler seg til det resultatet denne gangen.

- Jeg er hoderistende over at han (Buffon) insinuerer at det var avtalt mellom Sverige og Danmark, når du ser på de målene som ble scoret i den kampen. Skulle det bli sånn denne gangen og - du får ikke til å avtale 2-2 mellom Spania og Kroatia. Jeg tror ikke på det, sier Bohinen på TV 2 Sport.

- Det er iboende hos spanjolene å vinne fotballkamper og styre fotballkamper, og det vil de klare mot Kroatia, sier Bohinen, og får støtte av Claus Lundekvam:

VIL IKKE TRO DET: Gianluigi Buffon var med å ryke ut i 2004. Nå sørger han for å sende en inderekte advarsel i retning Spania og Kroatia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
VIL IKKE TRO DET: Gianluigi Buffon var med å ryke ut i 2004. Nå sørger han for å sende en inderekte advarsel i retning Spania og Kroatia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

- Det går ikke an å avtale resultat. I en kamp kan det så klart utvikle seg til at lagene er happy med et resultat og spiller på det. Men sannsynligheten for at Spania slår Kroatia er stor i mine øyne. Samtidig er det litt ironisk at det er nettopp Italia som havner i en sånn situasjon, sier Lundekvam.

Samme ulla
Akkurat det erkjenner nok Gianluigi Buffon også.

Før EM ble han dratt inn i kampfiksingskandalen i hjemlandet, da han ble anklaget for å ha sluppet inn mål mot Lecce med vilje. På en pressekonferanse senere fortalte han at han nå har ingen problemer med å akseptere at Sverige og Danmark spilte 2-2.

- Jeg var ikke sint. Jeg var bare overrasket. Fotballkamper må spilles. Når det er sagt, spilte heller ikke Real Madrid og Bayern München i ekstraomgangene i semifinale i Champions League. Begge gikk for straffesparkkonkurranse. Så bør vi be dem som har makta om å gjøre noe? Mot slutten av en sesong vil det være kamper hvor et uavgjortresultat ville redde begge lag fra nedrykk. Hva forventer dere? Hvem skal forklare seg for fansen når du har rykket ned?, spurte Buffon.

Overfor TV 2 legger italieneren til at han faktisk ble litt lettet av det hele.

- Jeg ble det, for det viser at vi alle er av samme ulla. Vanligvis når slike ting skjer, rettes pekefingeren mot italienerne og italiensk fotball. Dette viste at vi er ganske like, tross alt, sier Buffon.