Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk asfalt avgjør Solbergs bilvalg

Petter Solberg (34) vet ikke om han vil fortsette med Citroën C4.

MÅ BESTEMME SEG: Forrige måned testet Solberg både Citroën C4 og Ford Focus - bilene som har vunnet de siste 45 VM-rundene - og valgte etter mye om og men den franske bilen til årets to siste løp. Foto: Scanpix
MÅ BESTEMME SEG: Forrige måned testet Solberg både Citroën C4 og Ford Focus - bilene som har vunnet de siste 45 VM-rundene - og valgte etter mye om og men den franske bilen til årets to siste løp. Foto: Scanpix Vis mer

|||

Duger Petter Solbergs (34) nye Citroën C4 på asfalten i Spania til helgen, fortsetter den norske rallystjernen trolig med samme bil i rally-VM neste år.

Forrige måned testet Solberg både Citroën C4 og Ford Focus - bilene som har vunnet de siste 45 VM-rundene - og valgte etter mye om og men den franske bilen til årets to siste løp.

I nordmannens C4-debut i Rally Spania til helgen kommer svaret på det store spørsmålet: Er Citroën C4 den beste på asfalt? I så fall blir det etter alt å dømme «korporalvinkler» på bilen også i 2010.

- Løpet i Spania handler om å sanke erfaring med tanke på neste år. Jeg er usikker på farten min på asfalt ettersom det er lenge siden sist i en konkurransedyktig bil. Derfor blir helgen som en test å regne. Jeg skal bare få flest mulig kilometer i den nye bilen, sier Petter Solberg til NTB.

Fire på asfalt

Neste sesong er det 13 løp i rally-VM. Fire av dem er på asfalt (Bulgaria, Tyskland, Korsika og Spania). Skal Petter Solberg kunne kjempe om en ny VM-tittel, er han nødt til også å levere på hydrokarbonunderlag.

Han venter ikke å bli med VM-leder Mikko Hirvonen og regjerende verdensmester Sebastien Loeb på moroa helt i toppen i Spania.

- Bilen jeg har fått nå er god nok for en topplassering, men jeg må starte rolig og bygge meg opp.

Etter en sesong med gamle Citroën Xsara (2005-modell), er det andre saker Solberg har fått fatt i nå.

- Den går fælt, ja. Men det er ikke bare bilen som har gitt Loeb fem VM-titler på rad. Han har kjørt utrolig bra. Det er hele «pakka» som har sørget for så mye suksess, mener Solberg.

Torsdag, fredag og søndag sist uke var nordmannen i Frankrike for å teste C4 på asfalt. Kun siste dag fikk han kjøre sin egen bil; en fjorårsmodell av den franske vinnerbilen.

Før siste løp i Wales (grusløp) neste måned, der Solberg er nominert til å ta fabrikkpoeng for Citroëns juniorteam, skal 34-åringen teste ytterligere to dager.

Neste års VM-program:

14. februar: Sverige

7. mars: Mexico

4. april: Jordan

18. april: Tyrkia

9. mai: New Zealand

30. mai: Portugal

10. juli: Bulgaria *

1. august: Finland

22. august: Tyskland

12. september: Japan

3. oktober: Frankrike

24. oktober: Spania

14. november: Storbritannia

• Rally Bulgaria er nytt løp på VM-kalenderen. Runden avsluttes lørdag 10. juli for ikke å kollidere med finalen i fotball-VM søndag 11. juli.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling