Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk avis droppet å gi Bale børspoeng etter El Clasico

- Litt statement.

BALE FÅR TYN: I kolonnen til høyre finner vi streken som Gareth Bale ble belønnet med av AS etter søndagens El Clasico. Til venstre Marcas spillerbørs fra samme kamp. Foto: Lars Hojem Kvam / Dagbladet og Gustau Nacarino / Reuters (innfelt)
BALE FÅR TYN: I kolonnen til høyre finner vi streken som Gareth Bale ble belønnet med av AS etter søndagens El Clasico. Til venstre Marcas spillerbørs fra samme kamp. Foto: Lars Hojem Kvam / Dagbladet og Gustau Nacarino / Reuters (innfelt) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA/OSLO (Dagbladet): Real Madrids tap mot Barcelona i El Clasico i går kveld satte sinnene i kok hos hovedstadssupporterne. Da han kom hjem til Madrid godt utpå natta måtte Gareth Bale tåle å bli slått etter av fansen da han kjørte bilen ut av treningsfeltet.

Ydmykelsen ble ikke mindre om han bladde opp i den spanske storavisa AS og studerte deres børskarakterer fra kampen.

Der ble han, som eneste aktør på banen, belønnet med en strek, eller ingen børspoeng, på skalaen som går fra - nettopp - stryk til tre spar.

- Det er nok litt statement fra AS det der, hadde det vært en annen kan det være at de hadde gitt ham en spar som alle de andre, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.

- Nå skal det sies at Bale ikke hadde sin beste dag på jobben i går, men han var ikke dårligere enn mange av de andre utpå der, fortsetter Veland.

AS bruker 24 sider på El Clasico i dagens avis. Den andre store sportsavisa, Marca, spanderer de første 35 sidene på storoppgjøret. På deres spillerbørs er også Bale klassifisert som banens dårligste med karakteren 4,5. I motsatt ende av skalaen belønnes Barcelona-keeper Claudio Bravo og Real-spiss Karim Benzema begge med 8.

Overgangsryktene Helt siden årsskiftet har Bale blitt koblet til Manchester United. De røde skal være villige til å bytte David de Gea mot Bale, og ryktene har vist seg hardnakkede.

Samtidig har den rykteflommen kommet samtidig med at Bales prestasjoner for Real Madrid har blitt dårligere.

- Han har vært langt under pari de siste tre månedene, og det går litt på selvtilliten løs. Det Bale ble så kjent for, og som vi lærte å elske ham for da han var i Tottenham, tempoet, rykket og viljen til å utfordre hver gang, gjør han mye sjeldnere enn før. Det kan virke som om han er redd for å mislykkes, sier Veland.

- Er han blitt en syndebukk for Real Madrids manglende resultater i det siste?

- Både og. Men i forhold til pris, forventninger og at han spiller hver gang helt uavhengig av hvordan han gjorde det sist gjør at det skytes litt ekstra i den retningen.

Få klubber har råd
Så er spørsmålet om misnøyen med waliseren bare framskynder en eventuell retur til engelsk fotball. Det er tross alt bedre å bli elsket i Manchester eller London enn å bli slått etter i Madrid.

- En kan ikke utelukke det, akkurat nå er det et stort sprang mellom det som forventes og det som leveres. Men med reglene for financial fair play er det får klubber som har råd til å gjennomføre en sånn overgang. Kanskje er det bare Manchester United, som det også har vært snakket om. Men klart, det ville jo være et nederlag for Real Madrid å skipe ham tilbake til England etter bare to sesonger, så de vil nok forsøke å beholde ham litt lenger, sier Veland til Dagbladet.

Bale skal ha kostet Real Madrid et sted mellom 800 og 900 millioner da de kjøpte ham fra Tottenham i september 2013.

Hele Norges coronakart