TROLIG TIL FRANKRIKE: Den spanske avisa AS hevder at Martin Ødegaard går til Rennes i januar. Her er spilleren avbildet på Ullevaal Stadion i fjor sommer.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TROLIG TIL FRANKRIKE: Den spanske avisa AS hevder at Martin Ødegaard går til Rennes i januar. Her er spilleren avbildet på Ullevaal Stadion i fjor sommer.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Spansk avis: Låneavtale i boks for Ødegaard

Martin Ødegaard (17) kan likevel ende opp i franske Rennes. 

(Dagbladet): Det norske stortalentet har i lang tid blitt koblet til Rennes, men for to uker siden ble det klart at overgangen til den franske eliteserieklubben ikke kom til å bli noe av i denne omgang.

Nå melder imidlertid den spanske avisen AS at en låneavtale er i boks for Martin Ødegaard. Avisa, som har ingen åpne kilder, erfarer at låneavtalen med Rennes skal tre i kraft fra og med januar 2017. Da har nordmannen fylt 18 år.

Ødegaards agent Tore Pedersen sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

Dagbladet møtte nordmannen i forrige uke da han var i Wien med U21-landslaget. Da var den tidligere Strømsgodset-spilleren klar på at han ikke var spesielt stresset med tanke på fremtiden.

- Men det er klart, en dag vil jeg spille førstelagsfotball jeg også, så vi får ta det litt som det kommer egentlig. Det er et nytt overgangsvindu i januar også, så vi får se litt hva som skjer i løpet av året.

Etterforsket av FIFA

Det var stortalentets unge alder som gjorde at han ikke ble lånt ut til den franske klubben tidligere i sommer.

– Det er vanskelig. Martin kommer ikke til oss i sommer på grunn av alderen sin. Han er fortsatt mindreårig, sa sportsdirektør i Rennes, Mikaël Silvestre, til RMC Sport da.

FIFA har tidligere etterforsket Real Madrid med mistanke om brudd på regelverket for overganger i forbindelse med utenlandske spillere under 18 år.

Både Real Madrid og naboklubben Atletico Madrid fikk overgangsnekt, men begge klubbene anket avgjørelsen.

I aksjon for U21-landslaget

Rennes sportsdirektør mente Madrid-klubben ikke turte å ta noen risiko ettersom klubben fortsatt trues med straff av FIFA.

– Spilleren vil bli værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til annen spansk klubb, men han kommer i alle fall ikke til Rennes, sa Silvestre.

Martin Ødegaard var fredag med på Norges U21-landslag som slo Bosnias jevnaldringer 1-0 borte. Med denne triumfen tok de ett steg nærmere U21-EM i Polen i 2017.