Barcelona og Real Madrid i kontroversiell turnering

Spansk cup flyttes til Saudi-Arabia

Den spanske supercupen i fotball skal de tre neste sesongene spilles i Saudi-Arabia.

FLYTTES: Barcelona og Real Madrid skal delta i spansk supercup i Saudi-Arabia. Foto: Nau R.B. /AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix
FLYTTES: Barcelona og Real Madrid skal delta i spansk supercup i Saudi-Arabia. Foto: Nau R.B. /AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Det spanske fotballforbundet (RFEF) på sine nettsider mandag. Endringen innebærer også at supercupen skal spilles i januar og ikke på sensommeren som tidligere.

- Takket være denne endringen vil klubbene være i stand til å planlegge forberedelsene til sesongen bedre, skriver forbundet.

Supercupen vil bli avviklet som en turnering der fire lag deltar. Mandag ble trekningen av semifinalene for 2020-utgaven gjennomført. Der skal regjerende seriemester Barcelona ut mot Atlético Madrid, mens Real Madrid møter Valencia.

Turneringen spilles i perioden 8. til 12. januar, og samtlige kamper skal gå i den saudiarabiske byen Jeddah.

Planene om å flytte supercupen til Saudi-Arabia har møtt sterk kritikk. Den tidligere kvinnelandslagsspilleren Veronica Boquete har kalt avgjørelsen «en seier for penger og business framfor sport».

Det spanske fotballforbundet har uttalt at de ikke ser på det som særlig problematisk å spille turnering i Saudi-Arabia. De mener at det er bra for La Liga å vise seg fram også i den delen av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer