Spansk ekspert: - Utlån det beste for Ødegaard

Det mener fotballekspert Guillem Balague.

DET BESTE FOR UTVIKLINGEN: Fotballekspert Guillem Balague mener det beste for Martin Ødegaards utvikling er et langvarig låneopphold. Balague kjenner til at flere klubber ønsker nordmannen. Her er Ødegaard med Real Madri-spiller James Rodriguez. Foto: EFE/JuanJo Martin/NTB Scanpix
DET BESTE FOR UTVIKLINGEN: Fotballekspert Guillem Balague mener det beste for Martin Ødegaards utvikling er et langvarig låneopphold. Balague kjenner til at flere klubber ønsker nordmannen. Her er Ødegaard med Real Madri-spiller James Rodriguez. Foto: EFE/JuanJo Martin/NTB ScanpixVis mer

Fotballekspert Guillem Balague mener det beste for Martin Ødegaards utvikling er et langvarig låneopphold. Balague kjenner til at flere klubber ønsker nordmannen.

Balague jobber som fotballekspert for blant andre engelske Sky Sports. Han har skrevet bok om profiler som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Pep Guardiola. Spanjolen følger også spansk fotball tett, og han har sterke meninger om Real Madrid-talentet Ødegaard. 17-åringen har fått lite spilletid for hovedstadsklubbens A-lag.

- Det beste Ødegaard kan gjøre nå er å gå ut på lån. Da kan han få fortsette sin utvikling, sier Balague til NTB.

Interesse

Fotballeksperten, som er kjent for å ha kilder tett på Real, mener å vite at det finnes mye interesse rundt det norske midtbanetalentet. Selv om han ikke nevner konkrete navn, letter han litt på sløret.

- «Alle» er klar over interessen fra franske Rennes. Jeg vet at det også er interesse fra klubber på øverste og nest øverste nivå i spansk fotball, sier Balague.

Balague er usikker på om Real Madrid ønsker å leie ut Ødegaard for en lang periode. Selv mener han dét vil være det beste.

- Det beste for ham er nok å dra ut på lån et par år, for så å kjempe seg tilbake. Gjør han det, vil han sikkert få sjansen sin (på Reals A-lag), sier spanjolen.

I Norge

Balague er for tiden i Norge for å promotere sin oppdaterte bok om Manchester City-manager Guardiola. Han er dessuten gjest i TV 2s Premier League-studio denne helgen.

- Jeg stortrives i Norge så langt. Jeg tok toget fra Oslo til Bergen, det var en nydelig tur, avslutter spanjolen.

(NTB)