Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk favoritt krasjet ut av Tour de France

- En fryktelig skade, sier laget.

UTE: Valverde krasjet på åpningsetappen og måtte bryte Tour de France. REUTERS/Wolfgang Rattay
UTE: Valverde krasjet på åpningsetappen og måtte bryte Tour de France. REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Vanskelige værforhold og glatte veier satte et dramatisk preg på Tour de France-åpningen i Düsseldorf lørdag.

Mens Geraint Thomas (Team Sky) vant den 14 kilometer lange tempoetappen og tok den gule trøyen, gikk det langt verre for en av forhåndsfavorittene.

Spanjolen Alejandro Valverde, en av sesongens mestvinnende ryttere, krasjet ut i en sving og er etter rapportene ute av rittet. 37-åringen fikk et voldsomt sammenstøt med gjerdet langs løypen da han skled ut i høy fart.

Movistar-rytteren skulle i utgangspunktet være en hjelper for kolombianeren Nairo Quintana.

– Nå skal han til sykehus. Det vanskeligste nå er kneet som virker å være brukket. Han har også et dypt kutt i leggen fordi han krasjet inn i veggen, sier en representant hos Movistar til NBC Television.

– Det var mye blod som måtte rengjøres før man kunne gjøre røntgen. Det virker som kneet har pådratt seg en fryktelig skade.

I likhet med Valverde er også Ion Izagirre (Bahrain-Merida) ute av rittet etter bare en etappe.

Like etter klokken 21:00 bekreftet Movistar via Twitter at kneskålen til Valverde er brukket og at han blir værende på sykehus for å gjennomgå flere undersøkelser.

Valverde ble holdt som en outsider til å komme på podiet i Paris, etter å ha vist meget sterke takter i vårsesongen med seier i La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!