GLEDER SEG: Ruben Gomez (t.v.) og Oscar Soto er blant supporterne som står utenfor hotellet til de spanske spillerne i Durban i ettermiddag. De gleder seg som noen matadorer til kampen mot Tyskland. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLEDER SEG: Ruben Gomez (t.v.) og Oscar Soto er blant supporterne som står utenfor hotellet til de spanske spillerne i Durban i ettermiddag. De gleder seg som noen matadorer til kampen mot Tyskland. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Spansk feber i Durban

Beleirer hotellet til spillerne.

VM-studio 20.30: Tyskland - Spania

|||DURBAN (Dagbladet): Spania spiller i kveld sin første semifinale i VM noensinne. Bare timer før kampen mot Tyskland, råder lettere hysteri i kystbyen Durban i Sør-Afrika.
 
- Dette er den virkelige finalen, sier erkesupporterne Ruben Gomez (36) og Oscar Soto (37) til Dagbladet.
 
 
På rusletur Vi befinner oss utenfor Protea Hotel i hjertet av Durban nå i ettermiddag.
 
Klokka 11 var de spanske spillerne ute og ruslet langs stranda. Da de kom tilbake til hotellet, fikk de to supporterne et glimt av David Villa og Co.
 
- Vi så alle, bortsett fra Fernando Torres. Humøret var på topp. Nå spiser de mat — for deretter å ta seg en middagslur, antyder de to supporterne.
 
Like bortenfor sitter spanske pressefolk på en benke og jobber hektisk. Med nye medietider — det er deadline kontinuerlig 24 timer i døgnet — pumper de ut det som er av nyheter før kampen.
 
- Vi er noen hundre journalister fra Spania her. Dette er jo den viktigste kampen i historien, sier en reporter fra Telecinco.
 
 
Nerver og vulkaner På spanske nettsteder i ettermiddag blir slaget på Durban Stadium omtalt i lyriske vendinger. Det snakkes om nerver og vulkaner.
 
- Dette er min viktigste kamp som trener, sa Spania-boss Vicente del Bosque på en pressekonferanse i går kveld.
 
- Tyskland har lyst til å angripe. Vi er et ballbesittende lag. Det kan bli morsomt. Europa bør være stolt av VM-innsatsen.
 
Del Bosque roste også David Villa som en spesielt god landslagsspiller. På spørsmål om Fernando Torres bør føle presset — han har ikke scoret et eneste mål i VM — svarte treneren:
 
- Fernando er vant til å spille store kamper og føle presset.
 
Diplomatisk sagt av del Bosque.
 
Men i kveld er det ikke diplomatiet som teller.
 
Det blir krig.
 
Avspark: 20.30.

TRANSPORTMIDDEL: Bussen er klar til å bringe de spanske spillerne trygt til Durban Stadium. Avspark klokka 20.30. Foto: Tore Ulrik Bratland
TRANSPORTMIDDEL: Bussen er klar til å bringe de spanske spillerne trygt til Durban Stadium. Avspark klokka 20.30. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer