Spansk fotball i sorg etter Jarques' dødsfall

Espanyol-kapteinen (26) fikk hjertesvikt.

TENTE LYS: Flere sørgende fans strømmet til utenfor Espanyols hjemmebane, Cornella-Prat. Lys ble tent, og bilder av kapteinen satt opp.  Foto: Joseph Lago / AFP.
TENTE LYS: Flere sørgende fans strømmet til utenfor Espanyols hjemmebane, Cornella-Prat. Lys ble tent, og bilder av kapteinen satt opp. Foto: Joseph Lago / AFP.Vis mer

(Dagbladet.no): Den spanske fotballklubben Espanyols kaptein Dani Jarque døde lørdag av hjertesvikt. Han ble 26 år gammel.

26-åringen hadde trent med laget tidligere på dagen, og døde mens han snakket med kjæresten senere på kvelden, ifølge Reuters.

- Klubblege Cervera prøvde å gjenopplive spilleren og brukte defribulator, men livet sto ikke til å redde, skriver klubben i en pressemelding.

Dermed vekkes tragiske minner i spansk fotball, etter Sevilla-spiller Antonio Puertas dødsfall i 2007. 22-åringen kollapset på banen, og døde etter tre dagers sykeleie.

Spansk fotball er i sorg etter å ha opplevd nok et dødsfall.

- Sevilla og president Jose Maria del Nido vil dele smerten familien føler over tapet av Daniel Jarque, skriver Sevilla på sine hjemmesider.

DØDE: Espanyol-kaptein Dani Jarque snakket i telefonen med kjæresten da han fikk hjertesvikt. Foto: Abert Gea / REUTERS.
DØDE: Espanyol-kaptein Dani Jarque snakket i telefonen med kjæresten da han fikk hjertesvikt. Foto: Abert Gea / REUTERS. Vis mer

- Som kaptein for Real Madrid, og på vegne av laget, vil jeg uttrykke vår dypeste kondolanser. Vi vil støtte spillerens familie og Espanyol-familien på alle mulige måter i denne vanskelige tiden, sier Real-kaptein Raul til Real Madrids hjemmesider.

Også Barcelona har uttrykt sin medfølelse etter det tragiske dødsfallet.

I går spilte katalanerne med  svarte sørgebånd i treningskampen mot Chivas.

- Det er en trist dag for oss, og for fotballen. Vi sender vår støtte til familien og kollegaene hans. Jeg har snakket med noen, som Ivan (De La Pena), og er veldig bekymret, sier Barcelona-kaptein Charles Puyol til klubbens hjemmeside.

- Sjokket var enormt for hele laget, sier Gerard Piqué.

- Det er en kollega, og dette går hardt inn på oss, sier Bojan Krkic.

SØRGER: Real-kaptein Raul. Nicholas Kamm / AP.
SØRGER: Real-kaptein Raul. Nicholas Kamm / AP. Vis mer

Også Real-stjerne Cristiano Ronaldo uttrykker sin medfølelse.

- Det er veldig tragisk når en kollega dør. Det er en del av livet, og noe vi må være forberedt på. Dette er en veldig trist dag for oss, sier Ronaldo på Reals hjemmesider.

- Vi skulle ønske det ikke var sant. Det skjedde for to år siden i Sevilla, med Puerta, og nyheten om dette er veldig vanskelig, sier Pelligrini. 

I gårsdagens treningskamp mellom Valencia og Arsenal i Spania ble Jarques dødsfall markert med ett minutts stillhet.

UTTRYKKER MEDFØLELSE: Barcelona-kaptein Puyol. Pierre-Philippe Marcou / AFP.
UTTRYKKER MEDFØLELSE: Barcelona-kaptein Puyol. Pierre-Philippe Marcou / AFP. Vis mer

Espanyols treningsleir i Coverciano i Italia er nå avlyst.


STILLHET: Valencia og Arsenal markerte dødsfallet med ett minutts stillhet på Mestalla. Foto: Juan Navarro / AP.
STILLHET: Valencia og Arsenal markerte dødsfallet med ett minutts stillhet på Mestalla. Foto: Juan Navarro / AP. Vis mer