Spansk fotball planlegger turnering i utlandet

Spanias fotballforbund ønsker å gjøre den nasjonale supercupen om til en turnering med fire lag som skal spilles i utlandet like før sesongstart.

UTLANDSREISE?: Sergio Ramos og Lionel Messi kan møtes på fotballbanen utenfor Spania i framtida. Foto: AP Photo / Emilio Morenatti / NTB Scanpix
UTLANDSREISE?: Sergio Ramos og Lionel Messi kan møtes på fotballbanen utenfor Spania i framtida. Foto: AP Photo / Emilio Morenatti / NTB ScanpixVis mer

Til nå har den spanske supercupen vært spilt som en enkeltkamp mellom forrige sesongs serie- og cupmester. For framtiden ønsker den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales også å inkludere lagene som havner på 2.-plass i de respektive turneringene.

Rubiales sier at forslaget kommer opp for avstemning på forbundets generalforsamling. Det er aktuelt å innføre det nye supercupformatet allerede fra neste sesong.

Det er imidlertid ikke klart hvilket land som får jobben med å arrangere final four-turneringen. I fjor ble supercupfinalen, som Barcelona vant 2-1 over Sevilla, spilt i Tangier i Marokko.