Spansk kongejubel i Volvo Ocean Race

Skipper Bouwe Bekking er i ferd med å bli folkehelt i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske båten Movistar kom seg først rundt poengpunktet Fernando de Norhona, og dermed klarte den nederlandske skipperen Bouwe Bekking for andre gang å ta fra ABN Amro One en «førsteplass» i Volvo Ocean Race. Med noen få minutters margin på «ABN Amro One» kom «Movistar» til den brasilianske øya klokka 22.52 i går kveld. Og da brøt jubelen løs i Spania.

Til og med den spanske kongen, Juan Carlos, grep telefonen for å ringe til Bekking med sine gratulasjoner i natt!

Telefonjubel

Spanias konge er meget seilinteressert og har selv sitt eget lag (Bribon) som seiler mot kong Harald i klassen TP52. Juan Carlos følger Volvo Ocean Race tett og var på plass da regattaen startet i Vigo i Spania i november.

Movistar er den eneste båten som har slått «ABN Amro One» i Ocean Race. Første gang slo de den nederlandske bankbåten med ni sekunder inn til Wellington på New Zealand.

Poengpunktene i Ocean Race er lik poengsankingen i sykkelsporten, der det er lagt inn faste punkter underveis der båtene får ekstra poeng ved å komme først. Hele etappen fra Rio de Janeiro til Baltimore gir vinnerbåten sju poeng, seks poeng for andreplass osv. Poengpunktene gir 3,5 poeng for førsteplass, 3 poeng for andreplass, 2,5 for tredje osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer