Spansk landslagsback klar for Barcelona

Jordi Alba returnerer til moderklubben etter sju år.

TILBAKE TIL BARCELONA: Jordi Alba (t.h.) var i sju år en del av ungdomsavdelingen i Barcelona. Nå returnerer han til moderklubben.Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix
TILBAKE TIL BARCELONA: Jordi Alba (t.h.) var i sju år en del av ungdomsavdelingen i Barcelona. Nå returnerer han til moderklubben.Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Klubbpresident Sandro Rosell fryktet at han kom til å drive prisen på den spanske landslagsbacken Jordi Alba til himmels da han tidligere i uka gikk offentlig ut og sa at Valencia-spilleren toppet Barcelonas ønskeliste denne sommeren.

Nå er prisen fastsatt etter at katalanerne og Valencia ble enige om en overgangssum på 14 millioner euro (cirka 105 millioner kroner).

Det melder Barcelona på sin offisielle hjemmeside torsdag ettermiddag.

Alba, som etter all sannsynlighet starter søndagens EM-finale på venstresiden i spanjolenes forsvar, reiser til Barcelona til uka for å sluttføre overgangen. Så fort den obligatoriske medisinske testen er unnagjort, skriver han under på en femårsavtale.

23-åringen er født og oppvokst i L'Hospitalet i Katalonia, og startet på veien til å bli profesjonell fotballspiller i nettopp Barcelona, fram til han ble frigitt av klubben i 2005. Han fortsatte juniorkarrieren i UE Cornellà før han fullførte fotballutdannelsen i Valencia, hvor han har vært siden 2007.

Nå er ringen sluttet, og dermed følger han i fotsporene til blant annet Gerard Piqué og Cesc Fabregas, som forlot moderklubben i ung alder, for så å returnere som ferdige produkter og førstelagsspillere.

Barcelona har måttet klare seg uten førstevalget på venstrebacken, Eric Abidal, måtte gjennom levertransplantasjon siden mars, etter at franskmannen ble rammet av en svulst i leveren i fjor vår. Selv om 32-åringen kan komme tilbake på banen igjen, har klubben tynt med alternativer utover Adriano, som fylte rollen mot slutten av sesongen, og kaptein Carles Puyol, som trives best i midten.