Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk Ødegaard-feber: Får råd om hamburgere, jenter og fotball

- Får Cristiano Ronaldo som sportslig far, og Gareth Bale som mor.

3750 JENTER: Nå får Martin Ødegaard (16) råd til å spise hamburgermiddag med 3750 jenter - i uka. Det har nettstedet til TV-kanalen Cuatro regnet ut. Her er Ødegaard sammen med sjefen for Real Madrids spillerakademi  Emilio Butragueño, da han ble presentert som Real Madrid-spiller denne uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
3750 JENTER: Nå får Martin Ødegaard (16) råd til å spise hamburgermiddag med 3750 jenter - i uka. Det har nettstedet til TV-kanalen Cuatro regnet ut. Her er Ødegaard sammen med sjefen for Real Madrids spillerakademi Emilio Butragueño, da han ble presentert som Real Madrid-spiller denne uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er ikke bare i Norge at 16-åringen Martin Ødegaards spektakulære overgang til Real Madrid denne uka har skapt store overskrifter. Spanske storaviser som El País og El Mundo dekker overgangen med både nyhetsartikler og ekspertkommentarer.

Det gjør også nettstedet til TV-kanalen Cuatro («Kanal 4»).

- Blant de mest berømte Torsdag kveld, samme dag som Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller, var Cuatro på banen med gode råd - ikke om trening og fotball, men om hvordan han kan bruke alle pengene.

«Martin Odegaard: Ting tenåringer kan gjøre i Madrid med ei lønn på 45000 euro i uka», heter artikkelen som har en rekke tips. Utgangspunktet er engelske Daily Mails opplysninger om Ødegaards lønn.

«Ødegaard er en av perlene i det hvitkledde laget og kommer til å bli en av de mest berømte tenåringene i hovedstaden, og med alle pengene han kommer til å tjene kan han gjøre mye», skriver nettstedet.

Middag med 3750 jenter Som for eksempel:

• Invitere 3750 jenter i uka til å spise en hamburgermiddag, forutsatt en pris på seks euro for en hamburger med drikke og tilbehør.

• Ta med seg 1500 forskjellige personer på kino, gitt en pris på 30 euro for billetter og godteri.

• Gå på diskotek med 5000 venner fredag eller lørdag, eller hver dag med 714 personer.

Nettstedet tar høyde for at jobben som fotballspiller også medfører en god del plikter og en stram agenda. Derfor er ikke spørsmålet hvor mye Ødegaard kan gjøre, men derimot:

Sammen med hvor mange personer kan han gjøre det, med ei inntekt på 45000 euro i uka?

Nå har altså Cuatro gitt oss svaret.

Mor og far Storavisa El Mundo er mest opptatt av det fotballfaglige, og tar for seg hvilke fotballspillere Martin Ødegaard bør la seg inspirere av, og hvilke han absolutt ikke bør la seg inspirere av.

Blant de førstnevnte er Real Madrid-stjernene Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

«Hvis Cristiano Ronaldo er Ødegaards sportslige far i Real Madrid, vil waliseren (Bale) bli hans mor», skriver avisa.

De to nevnes sammen med Barcelonas Lionel Messi fordi de har utmerket seg svært tidlig, og deretter fortsatt karrieren med enorm suksess. For Martin Ødegaard er det utvilsomt et godt tips å gjøre det samme.

Ord til trøst Blant spillere som han ikke bør etterlikne, nevner El Mundo den tidligere Barcelona-spilleren Thomas Christiansen og Freddy Adu som gjorde det godt i den amerikanske ligaen - fordi de begynte utrolig godt men deretter ble en skuffelse.

Eksempler til skrekk og advarsel, og helt sikkert noe å skrive seg bak øret det også, for Martin Ødegaard.

Uansett har El Mundo noen avsluttende ord til «trøst» for det unge norske stjerneskuddet.

«Ødegaard kan ta det med ro: Han har mange år på seg for å vinne, men også for å feile.»