SKATTEJUKS:  Lionel Messis arrangerer årlig en veldedighetskamp med navnet "Messi og hans venner mot resten av verden". Nå undersøkes forvaltningen rundt kampene av spansk politi for mulig skattejuks og hvitvasking. Her er Messi i aksjon under veldedighetsorganisasjonens kamp i Chicago i fjor sommer. Foto: AP Photo/Brian Kersey.
SKATTEJUKS: Lionel Messis arrangerer årlig en veldedighetskamp med navnet "Messi og hans venner mot resten av verden". Nå undersøkes forvaltningen rundt kampene av spansk politi for mulig skattejuks og hvitvasking. Her er Messi i aksjon under veldedighetsorganisasjonens kamp i Chicago i fjor sommer. Foto: AP Photo/Brian Kersey.Vis mer

Spansk politi undersøker Messi

For skattejuks og hvitvasking.

(Dagbladet): Lionel Messi scoret da Argentina vant sin siste oppkjøringskamp før VM. Argentina spiller sin første VM-kamp om nøyaktig en uke. 

Så spørs om Messi klarer å holde fokuset bare på VM. For i dag startet det spanske politiet Guardia Civil å undersøke økonomien rundt veldedighetskampene «Messi og hans venner mot resten av verden» , skriver den spanske avisen El Pais.

Undersøkelsen dreier seg om fem mistenkelige banktransaksjoner som har funnet sted mellom 2012 og 2013. 

Messi arrangerer hvert år en veldedighetskamp med organisasjonen som arrangør.

I bankoverføringene kommer navnet G. Marin-Messi opp.

G. Marin er identisk med den kontroversielle forretningsmannen Guillermo Marin, som har vært i søkelyset til det spanske politiet ved flere anledninger.

Tidligere har Messi innrømmet en tilknytning til forretningsmannen. Opplysningene som har kommet fram har fått politiet til å undersøke Messi-organisasjonen for skattejuks og hvitvasking av penger.