BLANDET HELL: Ifølge de spanske fotballavisene var det knyttet store forventninger til Martin Ødegaards Castilla-debut i går. 16-åringen viste frem hva som bor i ham, men hadde ifølge spanske medier blandet hell i sine drøyt 20 minutter på banen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLANDET HELL: Ifølge de spanske fotballavisene var det knyttet store forventninger til Martin Ødegaards Castilla-debut i går. 16-åringen viste frem hva som bor i ham, men hadde ifølge spanske medier blandet hell i sine drøyt 20 minutter på banen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Spansk presse om Ødegaard-debuten: - Fantastisk overblikk

Hylles for touchet - men rakk aldri å sette preg på kampen.

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) fikk i går sin etterlengtede Castilla-debut. Da han kom inn med 20 minutter igjen å spille, fikk han stående ovasjoner fra de 2 790 oppmøtte på Estadio Alfredo Di Stéfano.

De to spanske storavisene AS og Marca har omtalt stortalentets innsats for Castilla i kampen som endte 2-2, og mener Ødegaard viste hvilket potensial han har.

Det unge Real Madrid-talentet regnes for å være en offensiv midtbanespiller her i Norge, men omtales i AS som «en ung og lovende spiss».

«Den lovende unge spissen så aktiv ut i angrep i løpet av sitt 20 minutter lange innhopp. Han spilte i en dyptliggende posisjon og slo en håndfull brukbare cornere - den siste holdt på å resultere i scoring ved Narváez.», skriver AS.

Selv om Real Madrids katastrofale tap mot naborivalene Atlético dominerer overskriftene, har også Madrid-avisen Marca omtalt debuten.

Der omtales spillerens innsats som «med blandet hell».

«Uten press, viste hans første touch på ballen hvilket fantastisk overblikk han har. Dessverre, til tross for alle hans gode intensjoner, spilte han en uheldig rolle i Athletics andre scoring i kampen. Han mislyktes i å klarere en ball skikkelig, noe som til slutt førte til Athletics utligning»

Det norske supertalentet hadde blant annet en fin involvering da han sendte en Athletic-forsvarer skliende utover dødlinja med en innleggsfinte innenfor 16-meteren.

Vinkelen ble imidlertid spiss, og keeperen hadde få problemer med å fange innlegget til sitt bryst. Uavgjortresultatet dyttet Castilla ned på en andreplass på tabellen.

Neste mulighet for Ødegaard-spill er søndag 15. februar, da Castilla reiser til Amorebieta. Den klubben ligger for øyeblikket på 13. plass på tredje øverste nivå i Spania.