Spansk radio: Coutinho lånes ut til Bayern

Coutinho er på vei til Bayern München på lån fra Barcelona, melder den katalanske radiokanalen RAC 1.

TIL TYSKLAND: Coutinho kunne juble for seier i Copa America i sommer, men i Barcelona-drakt har ikke brassen hatt like mye individuell suksess. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino
TIL TYSKLAND: Coutinho kunne juble for seier i Copa America i sommer, men i Barcelona-drakt har ikke brassen hatt like mye individuell suksess. Foto: REUTERS/Ueslei MarcelinoVis mer

Ifølge radiokanalen som følger Barcelona tett, er ikke den brasilianske midtbanespilleren med i troppen til storklubben når de i kveld møter Athletic Bilbao i serieåpningen i La Liga.

I stedet skal Coutinho reise til München på søndag og spille for de tyske seriemesterne på et utlån den kommende sesongen, melder radiokanalen RAC 1.

Flere spanske medier melder nå at de to klubbene er enige om et utlån.

Coutinho var et av to storkjøp Barcelona gjorde for å erstatte Neymar da han forsvant til PSG for en ny overgangsrekord sommeren 2017.

Den tidligere Liverpool-spilleren ble aldri en skikkelig hit på Camp Nou og er ikke spesielt populær hos hjemmefansen. Bunnen ble nådd i mars når hjemmefansen buet han ut i en kamp mot Rayo Vallecano.

Nå leies han altså ut.

Spørsmålet er hvilken innvirkning det kan ha på en potensiell overgang for Neymar. Superstjernen skal ønske seg vekk fra PSG og en overgang tilbake til Barcelona har vært et hett tema hele sommeren.

I budene Barcelona skal ha gitt til nå har Coutinho og Rakitic pluss penger vært involvert, men PSG skal ha ønsket seg Coutinho og Semedo som en del av avtalen.

Med Coutinho på vei til tysk fotball kan det sette virkelig kjepper i hjulene for en Neymar-retur, etter pengebruken Barcelona har hatt denne sommeren på stjerner som Antoine Griezmann og Frenkie de Jong.

Det kan åpne døra for at Neymar i stedet havner hos erkerival Real Madrid, som også skal være interesserte i å sikre signaturen til PSG-angriperen.