LÅNES IKKE UT: Real Madrid skal ha tatt en avgjørelse om at det beste for Martin Ødegaard denne sesongen er bli værende i Madrid, framfor å bli lånt ut til en annen klubb. Ødegaard er lovet spilletid mot Vålerenga på i morgen. Foto: Bjørn Langsem
LÅNES IKKE UT: Real Madrid skal ha tatt en avgjørelse om at det beste for Martin Ødegaard denne sesongen er bli værende i Madrid, framfor å bli lånt ut til en annen klubb. Ødegaard er lovet spilletid mot Vålerenga på i morgen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Spansk Real-ekspert til Dagbladet: - De har tatt en avgjørelse om Martin

- Blir ikke lånt ut.

Real Madrid-manager Rafael Benitez forsikret at Martin Ødegaard får spille mot Vålerenga i morgen.

Hvor, og ikke minst hvor mye, han skal spille denne sesongen er derimot et helt åpent spørsmål.

Ettersom reservelaget Real Madrid Castilla ikke rykket opp fra segunda B (nivå tre) sist sesong - så har mye talt for at Real Madrids 16 år gamle norske supertalent i stedet vil bli lånt ut denne sesongen.

Blir i Madrid La Liga-klubben Getafe (15. plass i La Liga i fjor) er nevnt som det heteste alternativet.

Real Madrid-ekspert Carlos Forjanes i den spanske sportsavisa AS hevder derimot at en Ødegaard-avgjørelse er tatt i Real Madrids indre gemakker.

Han skal ikke lånes ut denne sesongen. Real Madrid ønsker selv å ha full kontroll og styring Martin Ødegaard denne sesongen.

- Kjente rammer - Martin er bare 16 år. Real Madrid ønsker ikke å sende han bort til noen andre nå. I stedet ønsker de gi han trygge og kjente rammer, sier Carlos Forjanes til Dagbladet.

Ifølge Forjanes skal Real Madrid-ledelsen ha gitt Martin Ødegaard - og pappa Hans Erik - beskjed om å være tålmodige, og ikke stresse med spilletid.

Bak superstjerner - Real-ledelsen mener at det beste for Martins videre utvikling vil være å trene med A-laget og kanskje få noen kamper for A-laget. Litt spilletid i Copa del Rey (den spanske cupen) og kanskje et par innhopp hjemme mot mot et par av de svakeste lagene, sier Carlos Forjanes til Dagbladet.

Utfordringen til Martin er at han spiller på en plass hvor etablerte stjerner som Gareth Bales, James Rodriguez og Isco fra før kjemper om én plass.

- Bale er 100 millioner euro-mannen. Rodriguez var toppscorer og den store stjerna i forrige VM. Og Isco er ekstremt populær hos Real Madrid-fansen. Alle kan se at det ikke er lett for Martin Ødegaard å komme inn på laget nå.

- Må være tålmodige På pressekonferansen i Nydalen i kveld skrøt Real Madrid-boss Rafael Benitez om lagets norske profil, men understrekte samtidig at det var viktig å være tålmodig med Ødegaard.

- Martin er en ung og talentfull spiller. Vi har stor tro på han og vi vil utvikle han for framtiden. Det er derfor han også får være med førstelaget. Men det viktigste er å være tålmodig og ta ett steg av gangen. Det må vi alle forstå, sa Benitez.

Han fikk også spørsmål om Martin Ødegaard ville spille for Castilla eller bli utlånt. Til det svarte den rutinerte veteranen så rundt at det er umulig å tolke noe fornuftig ut av det.

- Vi må bare vente og se hva som er best for han.

- Jeg diskuterte situasjonen med Zidane (reservelagets trener) her om dagen. Vi må tenke grundig over hva som er best for Martin.

Bak Zidanes sønn Utfordringen til Ødegaard er at situasjonen i Castilla heller ikke er gunstig for han:

For det første skal Zinedine Zidane ikke være fornøyd med at Ødegaard bruker så mye tid på førstelaget, ettersom han da ikke får spilt han inn på reservelaget.

Dessuten har Zidane i hele sesongoppkjøringen brukt en viss Enzo Zidane (20) - hans egen sønn - i Ødegaard-rollen på reservelaget.

Dermed har Martin Ødegaard havnet i en litt kinkig situasjon på B-laget også.

REAL-EKSPERT: Den spanske journalisten Carlos Forjanes følger Real Madrid tett for sportsavisa AS. Foto: Bjørn Langsem
REAL-EKSPERT: Den spanske journalisten Carlos Forjanes følger Real Madrid tett for sportsavisa AS. Foto: Bjørn Langsem Vis mer