SLAPP MED SKREKKEN: Lionel Messi & co. mistet ledelsen mot Tenerife, men slo tilbake. Foto: DAVID RAMOS/AP
SLAPP MED SKREKKEN: Lionel Messi & co. mistet ledelsen mot Tenerife, men slo tilbake. Foto: DAVID RAMOS/APVis mer

Spansk rekord på vei mot gullet

Men Barcelona levde farlig mot Tenerife.

|||(Dagbladet): Barcelona - Tenerife 4-1.

Katalanerne klarte ikke bli det første laget med to strake Champions League-seire og måtte i stedet sikte seg inn på andre rekorder.

To ble skrevet inn i historiebøkene i kveld, da Tenerife ble noen numre for små på Camp Nou.

De nye rekordene betyr derimot fint lite, om Barcelona ikke klarer å holde Real Madrid bak seg i gullinnspurten.

To nye rekorderBarcelona har nå 93 poeng, noe som er ny spansk rekord.

Fabio Capellos Real Madrid vant La Liga med 92 poeng i 1997, men de spilte da fire kamper mer enn lagene gjør nå. Den sesongen endte Barca på 90, noe som var deres rekord inntil nå.

Men Barcelona har ingen planer om å gi seg med dette, for de vet at Real Madrid fortsatt vil puste dem i nakken med seier mot Mallorca onsdag. Derfor er lista lagt så nært 100 det er mulig å komme.

SKREMMESKUDD: Roman Martinez utlikner her Barcelonas ledelse, men serielederne slo tilbake etter pause. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
SKREMMESKUDD: Roman Martinez utlikner her Barcelonas ledelse, men serielederne slo tilbake etter pause. Foto: ALBERT GEA/REUTERS Vis mer

Real Madrid skal sørge for det.

- Vi skal tvinge Barcelona til å måtte ta 99 poeng, hvis de skal bli mestere. Laget mitt har den rette innstillingen nå og vi skal vinne våre tre siste kamper, sier Real-trener Manuel Pellegrini ifølge AFP.

Kveldens seier var Barcelonas 29. i serien denne sesongen - noe som er ny klubbrekord.

Tenerife slo tilbakeTenerife hadde så liten tro på poeng i kveld at de hvilte flere spillere fra start og øylaget la seg veldig defensivt - med mål om å klare å skape noe på kontringer.

Det skjedde sjeldent lite foran målene, men Lionel Messi sendte hjemmelaget i en oppskriftsmessig ledelse etter 17 minutter. Dani Alves slo inn i feltet med utsiden av foten, Zlatan Ibrahimovic headet ballen ned og Messi lurte ballen over keeper med en liten kipp fra kloss hold.

Seks minutter før pause ble det derimot brått stille på et regntugnt Camp Nou.

Carles Puyol mistet ballen med en stygg feilpasning og Tenerife fikk ballen etter hvert ut til Roman Martinez, som utliknet fra skrått hold.

MESSI-KIPP: Her scorer Lionel Messi Barcelonas første, med en kipp fra kloss hold. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS
MESSI-KIPP: Her scorer Lionel Messi Barcelonas første, med en kipp fra kloss hold. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS Vis mer

Nytt Alves-framspillTenerife ligger tredje sist og er laget med flest baklengs i La Liga. Hjemmesupporterne forventet nok en målfest.

I stedet fikk de se et Barca-lag - med et ballinnehav på over 80 prosent - som tålmodig ventet på at mulighetene skulle dukke opp. 63 minutter inn i kampen klarte Alves å bryte opp Tenerife-forsvaret.

Han slo en lekker stikker til Bojan, som på like elegant vis sendte vertene i ledelsen igjen med et skudd fra skrått hold.

Denne gangen klarte ikke Tenerife slå tilbake.

13 minutter før slutt spilte Messi fram Pedro, som satte ballen mellom beina på keeper.

Tenerife kunne skapt spenning igjen rett etterpå, men fikk da en scoring korrekt annullert for offside.

To og et halvt minutt på overtid var nok en gang Alves arkitekten, da han slo inn til Messi - som nok en gang kippet inn en ball over keeper.