Spansk seier i sekunddrama

Movistar tok en spansk en og vant dramaet i Ocean Race med ni sekunder.

Skipper Bouwe Bekking og gjengen på «Movistar» klarte det mange trodde skulle være umulig: Å slå nederlandske «ABN Amro One» i Volvo Ocean Races tredje havetappe. Etter de siste 12 dramatiske timene til havs kom Movistar til mål ni sekunder foran «ABN Amro One». Dermed ble seiersrekka til «ABN Amro One», som har vunnet alt som kan vinnes etter den aller første havneseilasen i Spania for tre måneder siden, brutt.

Tett innspurt

Det ble en meget tett innspurt på den 1450 nm lange spurtetappen fra Melbourne i Australia til Wellington på New Zealand og etter å ha valgt en litt annen kurs enn Mike Sanderson på «ABN Amro One» ble det altså «Movistar» som fikk målskuddet, til ellevill jubel ombord.

«Pirates of the Carribean» har ikke fått det helt til på denne etappen heller og måtte nøye seg med tredjeplass i natt, mens Knut Frostad og «Brasil1» holdt «ABN Amro One» bak seg i kampen om 4. plassen. Båtene seilte sakte mot land i rundt fem knops hastighet. Svenske «Ericsson» har valgt å ikke bryte mållinjen fordi de har mottatt hjelp underveis på etappen.

EN SPANSK EN:  Skipper Bouwe Bekkin styrer denne skuta, Movistar. I natt slo de overlegne ABN Amro One på målstreken. Foto: Scanpix
EN SPANSK EN: Skipper Bouwe Bekkin styrer denne skuta, Movistar. I natt slo de overlegne ABN Amro One på målstreken. Foto: Scanpix Vis mer