Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk skandale-kamp da spillerne streiket og tapte sekunder etter avspark

Klager mot klubbstyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble en absurd cupkamp mellom Racing Santander - Real Sociedad i Spania.

Kampen er avbrutt etter bare sekunder da Racing-spillerne nektet å spille.

Spillerne gikk rett inn i midtsirkelen. Stående i en lang rekke  holdt de hverandre på skuldrene og nektet å flytte på seg. Bortelaget Sociedad holdt ballen gående i tjue sekunder før de sparket den ut over sidelinja.

Da blåste dommeren av kampen.

Overrasket Det er isfront mellom spillergruppen og styret, som ikke har betalt lønn til Racing-spillerne på flere måneder. Spillerne har slitt så at flere har bodd på treningsfeltet, og krevd at styret går av.

Da det ikke skjedde, startet protesten.

Hjemmelagets fans viste støtte for aksjonen, som er et ledd i kampen for å få fjernet klubbpresident Angel Lavin og styret i den pengefattige tredjedivisjonsklubben.

Racing-spillerne hadde på forhånd varslet at de ville boikotte kampen. Sociedad vant den første kvartfinalekampen mellom lagene 3-1, og møter Barcelona i semifinalen i Copa del Rey.
C More-kommentator Arve Fuglum visste ikke hva han skulle si på direkten.

- Og så er kampen over. Santander-spillerne samler seg på sin del av midtsirkelen. Står og markerer, sa kommentatoren rett etter avspark.

Noen minutter senere hadde Fuglum stokket seg, og skrev på Twitter:

- Den korteste fotballkampen jeg har kommentert. Solidaritetserklæringer til Racing-spillerne! Vakre scener etter «kampen»

Hyllet C More-ekspert Petter Veland varslet den mulige protesten på Twitter i timene før kampen. Han hyllet tredjedivisjonslagets spillere for boikotten.

- Uvirkelige bilder fra El Sardinero. Spillerne mottar ovasjoner fra de fremmøtte. Real Sociedad til semifinale i Copa på walkover. Hyll Racing Santanders spillere! Stå opp for deres rettigheter, skriver Veland.

 TAKKET DOMMEREN:  Santander-keeper Mario Fernandez forteller dommeren at spillerne ikke er interessert i å fortsette. Noen sekunder etterpå  blåste dommeren av kampen. Foto: Ander Gillenea / AFP / NTB Scanpix
TAKKET DOMMEREN: Santander-keeper Mario Fernandez forteller dommeren at spillerne ikke er interessert i å fortsette. Noen sekunder etterpå blåste dommeren av kampen. Foto: Ander Gillenea / AFP / NTB Scanpix Vis mer
NEKTET Å SPILLE: Racing Santander-spillerne samlet seg rett etter avspark og nektet å spille videre. Dermed måtte dommeren avlyse. Skjermdump: C More.
NEKTET Å SPILLE: Racing Santander-spillerne samlet seg rett etter avspark og nektet å spille videre. Dermed måtte dommeren avlyse. Skjermdump: C More. Vis mer
Hele Norges coronakart