Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La ut feil bilde da Martin Ødegaard signerte

Spansk stortalent ler av mediets Ødegaard-flause. Heerenveen svarer med sylfrekt frieri

Marcos Llorente har storspilt for Alaves etter å ha spilt sammen med Martin Ødegaard på Castilla. Nå er det nordmannens tur til å vise hva han er god for.

NY ERFARING: Martin Ødegaard ble tirsdag presentert som Heerenveen-spiller. 18-åringen får endelig spille regelmessig seniorfotball igjen. Foto: Michael Kooren / NTB scanpix
NY ERFARING: Martin Ødegaard ble tirsdag presentert som Heerenveen-spiller. 18-åringen får endelig spille regelmessig seniorfotball igjen. Foto: Michael Kooren / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter en tøff start på overgangen til spansk fotball, var 2016 et år hvor Martin Ødegaard storspilte for Real Madrid Castilla, ble kåret til banens bestemann i kamp etter kamp og endelig fikk sjansen på A-laget igjen.

Én av dem som har gitt signaler om at Ødegaard sannsynligvis vil prestere bra på et høyere nivå den dagen han blir utlånt til en ny klubb, er Marcos Llorente. 21-åringen har storspilt på det øverste nivået i Spania denne sesongen.

Llorente, som ble ansett for å være jevngod med Ødegaard da de spilte sammen i Castilla, har imponert for Alaves i La Liga. Forrige sesongs Casilla-spiller har spilt alt av kamper og blitt kåret til banens bestemann gang etter gang.

HAR IMPONERT: Marclos Llorente storspilte da Alaves slo Neymar og Barcelona. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
HAR IMPONERT: Marclos Llorente storspilte da Alaves slo Neymar og Barcelona. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer

- Det er veldig moro. Marcos viser at det er mulig. Vi spilte sammen i vår, og nå har han gjort det veldig bra i La Liga. Det viser at det går an å ta steg raskt, og at det nødvendigvis ikke er så langt fra Castilla til La Liga, sa Ødegaard til Dagbladet i høst.

- Jeg vet hva som forventes av meg. Veien er nok ikke så lang som mange tror.

Llorentes hån

Nå får Ødegaard sjansen til å bevise det i nederlandske Heerenveen etter låneovergangen som ble offentliggjort tirsdag. Da ESPN formidlet nyheten, la de imidlertid ved et bilde av Llorente og ikke Ødegaard. Førstnevnte skriver derfor følgende på Twitter:

- Jeg ønsker Martin alt godt i Heerenveen, men det er meg som er på bildet, og jeg blir i Alaves, skriver Llorente og slenger på en latter-smiley.

Heerenveens hovedkonto, med 62 000 følgere, svarer sylfrekt:

- Det er bare å ringe om du endrer mening, skriver Heerenveen til 21-åringen.

Llorente har foreløpig ikke svart på frieriet, men Heerenveens svar retweetes stadig i sosiale medier.

Ødegaards gode venn, Tyskland-proff Iver Fossum, tror det norske stortalentet vil lykkes i Nederland.

- Det kan være en utfordring å komme til en ny kultur og med et nytt språk. Selv hadde jeg spansk på skolen og spiller i Tyskland. Det er en del nytt, men man kommer fort inn i det. Jeg tror Martin vil passe inn i alle store ligaer. Han kan ta nivået uansett hvor det er, sier Fossum til Dagbladet.

Unngår Samuelsen-problemet

- JEG ER VELDIG GLAD: Det er ingen tvil om at Martin Ødegaard var populær under pressekonferansen. 18-åringen er klar for utlån fra Real Madrid til Heerenveen, og ble nettopp presentert i den nederlandske klubben. Video: NTB Scanpix Vis mer

Der Martin Samuelsen slet med spilletid etter utlånet fra West Ham til Blackburn, vil det neppe skje med Ødegaard. Real Madrid er for mektige til at Heerenveen kan tillate seg noe annet enn å dyrke nordmannen.

- Real Madrid og Barcelona har en kjent strategi hvor de ofte legger føringer og har en klausul som forplikter klubben som låner til å bruke for eksempel Martin Ødegaard så og så mye. Om det ikke gjøres, må klubben betale mer, sa Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til Dagbladet rett før jul.

- Det er større sjanse for at Ødegaard får spilletid enn Samuelsen. I England er det en annen kultur og mer resultatfokus. Ungguttene blir ikke vist like mye tålmodighet.

Llorente viser vei

Da Ødegaard ble vraket fra A-landslaget i høst, beroliget Veland fansen med hva Llorente har utrettet etter at han ble utlånt. Borja Mayoral i Wolfsburg er et annet eksempel.

- De som er urolige for at Ødegaards utvikling, bør se på Marcus Llorente. Han var en av fire pilarer i Castilla i flere år, sammen med Ødegaard, Diaz og Mayoral. Llorente leverte jevnt bra, men utmerket seg ikke mer enn de tre andre, sa Veland til Dagladet i høst.

- I år er Llorente utlånt til Alaves og har storspilt. Det viser hvordan man kan ta nivået i La Liga hvis forholdene legges til rette. Llorente er også tre år eldre enn Ødegaard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling