KJØRT NED AV BIL: Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft) ble kjørt ned av en bilist på treningstur i Spania. Foto: procycling.no.
KJØRT NED AV BIL: Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft) ble kjørt ned av en bilist på treningstur i Spania. Foto: procycling.no.Vis mer

Spansk sykehus fant ingen brudd. Drammen sykehus fant seks

- Vi dro litt på smilebåndet, både jeg og legen.

(procycling.no): Fra mandag til torsdag i forrige uke, lå Audun Brekke Fløtten på spansk sykehus etter at han ble påkjørt av bil under trening.

På spansk jord ble det konstatert brudd i kragebeinet, men smertene lengre ned langs venstre side av overkroppen kom de ikke til bunns i.

- Jeg fløy hjem fra Spania lørdag og kom meg inn til sjekk på Drammen sykehus dagen etter. De fikk raskt og effektivt konstatert det jeg var litt redd for. I Spania påsto de nemlig at det ikke var ribbeinsbrudd, og da tenkte jeg kanskje at det dreide seg om noen indre skader. Det fikk vi heldigvis avkreftet. Men det var ribbeinsbrudd, og hele seks stykker av dem, sier Team Ringeriks-Kraft-rytteren til procycling.no.

- Hvordan mottok du den nyheten?

- Vi dro litt på smilebåndet både jeg og legen når vi kunne konstantere seks ribbeinsbrudd. De fant kragebeinsbruddet i Spania, også. Jeg følte at jeg pushet dem greit for å undersøke det nærmere. De framsto ganske sikre på at så ikke var tilfelle. Så vidt jeg har skjønt, kan det også være lettere å oppdage ribbeinsbrudd når det gått litt tid. Det forsvarer likevel ikke det de fortalte meg etter at undersøkelsen ble gjort.

Ble ikke sett - kjørt rett ned Under samlingen i Benidorm, ble 25-åringen regelrett kjørt ned av en spansk bilist.

Det kunne endt med langt verre ting enn ribbeinsbrudd.

- Man kan bare spekulere i hva som hadde skjedd om jeg hadde blitt truffet noen centimeter lengre inn på kroppen. Jeg vet jo ikke helt hva som skjedde, men det virker som jeg ble kastet ut til siden, og ikke havnet under bilen. Sjåføren har forklart at han ikke så meg i det hele tatt, så han holdt vel en hastighet på 60-70 kilometer i timen.

- Stanset han opp, eller kjørte han videre?

- Han stanset opp og hjalp meg med å få tak i ambulanse, forteller Brekke Fløtten som var ute og trente på egenhånd på det aktuelle tidspunktet.

Skal tilbake på sykkelen Nå er han tilbake ved Krokstadelva, og har sikret seg en viss form for nattesøvn ved å bygge senga om til en lenestol.

- Det er å sove sittende som gjelder nå, forklarer han.

2016-sesongen hadde han opprinnelig planer om å innta i bedre form enn i fjor. Det gikk greit en stund, men det kraftige sammenstøtet i Spania vil naturlig nok sette ham en del uker tilbake.

- Jeg må nok vente noen uker før jeg kan foreta noe betydelig på treningsfronten. Ribbein har jeg brekt før, faktisk i oppkjøringen til fjorårssesongen, så det går mest på å takle smerte.

- Dette kunne vel ha gått mye verre?

- Ja, for det første er man generelt heldig i den forstand at man slipper unna langvarige, alvorlige skader når en bil kjører deg ned i 60-70 kilometer i timen. Da lever man farlig når man blir truffet, sier Brekke Fløtten.

- Hva tenker du om veien tilbake nå, er det et viktig moment for deg å komme deg tilbake på treningssykkelen så fort som overhodet mulig?

- Jeg er rimelig komfortabel med det som har skjedd, og jeg skal ut på sykkelen igjen. En slik ulykke er noe man frykter, og det skal ikke kunne skje - men at det skjedde meg, endrer uansett ikke noe på min egen risikovurdering. Jeg kommer til å tenke litt på dette noen ganger framover, og kanskje har man litt småangst for det, men jeg kommer ikke til å frykte at det skjer igjen når jeg er tilbake på sykkelen. Da vil jeg bare være glad for å være tilbake.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!