Spansk syklist døde etter velt

Den spanske syklisten Manuel Sanroma døde lørdag som følge av skadene han pådro seg i en velt i rittet Katalonia Rundt.

Ulykken inntraff en kilometer fra mål på rittets andre etappe. Sanroma gikk over ende i høy fart og slo hodet i bakken. Også tsjekkeren Jan Svorada og belgieren Jo Planckaert krasjet, men begge slapp fra velten uskadd.

22-åringen, som syklet for Fuenlabrada, ble fraktet bort med hodet dekket av blod. Han døde på vei til sykehuset av hodeskadene.

Sanroma var inne i sin første sesong som profesjonell sykkelrytter. Han vant en etappe i årets Valencia Rundt da han beseiret spurtkanonen Mario Cipollini, og hadde allerede notert seg for en rekke etappeseire i andre ritt.

Lørdagens er det 17. dødsfallet i profesjonell sykkelsport siden 1935. Forrige dødsfall var i 1995 da den italienske OL-mesteren Fabio Casartelli kjørte av veien under Tour de France.

Sanromas lag bestemte seg lørdag for å avslutte rittet, og søndag ble 22-åringen hedret av de øvrige syklistene. De 110 deltakerne avholdt minnestund ved ulykkesstedet med ett minutts stillhet. Så satte de seg på syklene og kjørte 109 kilometer i sakte fart. Mållinjen ble krysset til fots av rytterne.

Mandagens fjerde etappe over 182,4 kilometer ventes å gå som planlagt.

(NTB-AFP)