Spansk toppscorer

Etter halvspilt håndballsesong i Spania troner vår egen Kristian Kjelling øverst på toppscorerlista.

- Jeg har tatt mer ansvar enn før, sier han til Dagbladet.

Med 109 mål på 15 kamper har Kjelling, som spiller for Ademar Lesn, et imponerende snitt på 7,3 per kamp. Det er to mål mer enn nestemann på lista, Alen Muratovic fra Valladolid.

-  Det er kult, det. Det har gått bra for meg i år. Men å være toppscorer er egentlig ikke noe å være så stolt over før ligaen er ferdigspilt, sier hardtskytende Kjelling.

Forskjellige ting

En målkåt Kjelling lover selvsagt svært godt for landslaget, som spiller EM i Sveits i januar. Men det ligger ingen automatikk i at han pøser inn mål der, hevder han:

-  Formen i klubben og på landslaget er to vidt forskjellige ting. Det er en annen verden, en annen spillestil. Men jeg gleder meg til å treffe gutta og komme i gang.

For Ademar Lesn har ikke sesongen vært like god som for Kristian Kjelling. Laget ligger for øyeblikket på fjerde plass i den hjemlige serien, og er ute av både Champions League og kampen om seriegullet.

-  Vi er ikke der vi skal være med laget og har tapt for mange dumme kamper. Fra forrige sesong har vi mista en god høyreback og venstreving, som begge var blant de mestscorende på laget. De har blitt erstattet av noen yngre som kanskje ikke scorer så mye. Derfor har jeg tatt mer ansvar enn før, forklarer Kjelling.

INGEN OVER: Ademar Lesns norske stjernespiller, Kristian Kjelling scorer mer enn noen andre i den spanske ligaen. -  Det er kult, det. Det har gått bra for meg i år, sier Kjelling til Dagbladet. Foto: Scanpix
INGEN OVER: Ademar Lesns norske stjernespiller, Kristian Kjelling scorer mer enn noen andre i den spanske ligaen. - Det er kult, det. Det har gått bra for meg i år, sier Kjelling til Dagbladet. Foto: Scanpix Vis mer

-  Hvor lenge blir du i Ademar?

-  Kontrakten min går ut til sommeren, og flere klubber har meldt seg på. Etter å ha luket vekk de minst interessante står jeg igjen med 4,5 konkrete tilbud. Det eneste jeg vet er at jeg spiller i Spania eller Tyskland neste sesong.

Imponerende

Tidligere Spania-proff Frode Hagen er mektig imponert over Kjellings målkalas.

-  Det høres veldig imponerende ut, særlig i et slikt selskap. Ikke minst lover det godt foran EM, sier Hagen. I kveld spiller Sandefjord mot Haslum i herrenes cupfinale i Oslo Spektrum.