Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk VM-reporter i hardt vær etter sexutspill

- Hadde dette blitt sagt om et kvinnelag, ville det bli gjort et stort nummer av.

REFSES FOR UTSPILL: Journalisten Maria Gomez omtalte Marokkos VM-tropp i godt ordelag. Foto:  REUTERS/Fabrizio Bensch
REFSES FOR UTSPILL: Journalisten Maria Gomez omtalte Marokkos VM-tropp i godt ordelag. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch Vis mer

Ved et par tilfeller under dette VM, har mannlige fotballfans plaget kvinnelige TV-reportere.

Men nå er det en reporter som får kjørt seg for en litt uheldig uttalelse. Maria Gomez, som jobber for kanalen Mediaset, sa nemlig dette, rettet mot Marokkos VM-lag:

- Jeg vil ligge med fienden! De kjekkasene på Marokkos landslag... helt utrolig. Jeg møtte dem i heisen, og tenkte... «mamma, hvordan kan de være så kjekke?» Noen må jo trøste dem... sa Gomez ifølge den spanske avisen Marca.

Hendelsen er også omtalt i El Mundo.

⚽️ Faltan 20 días... #calentandomotores #ganasdemundial 📺 @mediasetcom

A post shared by María Gómez (@maria.gomezg) on

Refser uttalelsen

Uttalelsen faller ikke i god jord hos kollegaene hennes.

- Jeg synes alle VM-utsendte fortjener respekt, men la oss være ærlige... Hvis dette hadde blitt sagt om et kvinnelag, hadde det blitt gjort et stort nummer av, skriver Movistar-journalist Belen Zurita på Twitter.

Natacha Alfageme, også i Movistar, erklærer at hun er helt enig med Zurita.

I en lengre Instagram-post publisert tirsdag kveld, forteller Gomez om opplevelsen som TV-reporter under VM. Der er hun blant annet innom kontroversen.

- Jeg innså at det var upassende, og jeg stoppet innslaget. Det er akkurat poenget mitt: Vi må se våre egne feil, skriver hun.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Ble kysset på kinnet

Gomez roser i posten profesjonaliteten rundt mesterskapet, men det var en ting hun ikke var forberedt på. Og det var oppførselen til fotballfansen.

- Jeg var ikke forberedt på oppførselen til en liten del av fotballfansen, som forstyrret ikke bare arbeidet mitt, men også for mange av kollegaene mine, skriver Gomez.

Ifølge El Mundo, er det fire kjente tilfeller der dette har skjedd under mesterskapet, blant annet med nettopp Gomez, som ble kysset på kinnet under en TV-rapportering.

Júlia Guimarães, som jobber for TV Globo i Brasil - opplevde det samme tidligere i mestersakpet. Uten forvarsel kom en mann bort og kysset henne på kinnet. Sjokkert ropte hun:

- Det der gjør du ikke igjen!

Spania røk forresten ut i åttedelsfinalen, mot vertsnasjon Russland.