Spanske aviser er samstemte: «Guardiola gir seg»

Barcelona holder pressekonferanse klokka 1330 i dag.

GIR SEG: Etter nesten fire år i jobben virker det som om Pep Guardiola gir seg som Barcelona-trener. Foto: AFP Photo / Pierre-Philippe Marcou / NTB Scanpix
GIR SEG: Etter nesten fire år i jobben virker det som om Pep Guardiola gir seg som Barcelona-trener. Foto: AFP Photo / Pierre-Philippe Marcou / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Barcelona holder klokka 1330 i dag en pressekonferanse.

Ifølge flere spanske aviser i dag vil Barcelona-styret avsløre at Pep Guardiola har bestemt seg for ikke å fornye kontrakten med klubben.

Guardiola møtte Barcelona-president Sandro Rosell, sportsdirektør Andoni Zubizarreta og agenten sin José Mariá Orobitg onsdag morgen for å snakke om fremtiden. Møtet varte i over tre timer, og ifølge The Guardian sa Guardiola at han vurderte å gi seg.

Rosell skal ha foreslått at han skulle tenke litt mer på det, og klokka 12 i dag får vi trolig svaret på hva Guardiola har bestemt seg for. Marca skriver at Guardiola har bedt om lov til å informere spillerne om avgjørelsen sin før den blir gjort kjent for offentligheten.

De returnerer til Barcelonas treningsfelt i dag etter to dagers treningsfri.

Hvileår Dagbladet snakket i går med Canal+-ekspert Magnar Kvalvik. Han synes det er overraskende hvis Guardiola har bestemt seg for å dra, men at han har fått et intrykk av at Guardiola nå ønsker et hvileår.

- Det er i lang tid blitt spekulert rundt hans framtid, og allerede i februar-mars sa klubben at en avgjørelse ville komme i løpet av den neste uka. Så langt er ingenting bekreftet, og det mener jeg taler for at han er på vei bort, sa Kvalvik.

Guardiola har ikke lagt skjul på at Barcelona-jobben har vært tyngende for ham. Han har spøkt med at han mister vekt og hår, og sa nylig at Barcelona er en klubb en bare kan være tre til fire år i før en må gi seg.

Kvalviks Canal+-kollega Petter Veland sa onsdag at han trodde Champions League-tapet mot Chelsea ville gjøre at Guardiola fortsatte i jobben.

- Jeg var usikker på om han ville fortsette inntil de tapte i går. Han er ikke i mine øyne en person som gir seg i nederlagets time. Han har gått fra triumf til triumf i fire år. Da tror jeg ikke han gir seg når han fortsatt har ting å bevise. Nå har han forsøkt å gjøre spillestilen mer kompleks ved å legge om til 3-4-3, men uten å lykkes fullstendig. Så han har mer å utrette, sa Veland til Dagbladet.

13 troféer Guardiola overtok Barcelona etter at Frank Rikjaard fikk sparken i 2008. Siden da har han ledet klubben til 13 titler, noe som gjør han til klubbens mest suksessrike trener gjennom tidene.

Han er høyt elsket av Barcelona-supporterne, og Veland sa onsdag at han trodde støtten fra supporterne ville gi Guardiola ytterligere motivasjon.

- Jeg registrerer at Guardiola sier han vil ta en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene. Men jeg tror han allerede hadde bestemt seg da han så totalbildet da dommeren blåste av. Supporternes reaksjon viser hvor stor innflytelse han har hatt på dette Barcelona-laget. Ja de har tapt, men selv da de sto i fare for å miste finaleplassen, ofret de ikke spillestilen sin. Dermed føler de likevel at de står igjen som vinnere, sa Veland.