Sandefjords nye trener klar

Spanske Cifuentes blir Sandefjords nye trener

Spanske Marti Cifuentes (35) er ansatt som ny Sandefjord-trener. Han har skrevet under en toårskontrakt, melder klubben på sine hjemmesider.

NY TRENER: Martí Cifuentes er ansatt som ny Sandefjord-trener. Foto: Sandefjord Fotball
NY TRENER: Martí Cifuentes er ansatt som ny Sandefjord-trener. Foto: Sandefjord Fotball Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cifuentes tar over etter Geir Ludvig Fevang som har vært midlertidig trener etter at svenske Magnus Powell fikk sparken tidligere i vår. Fevang blir hans assisttrener.

Spanjolen kommer fra jobben som trener for AIKs B-lag.

– Martí kommer med en tydelig filosofi, men ikke én fasit på hvordan man spiller. Han ønsker å involvere trenerteamet og klubben mest mulig for å bygge videre på klubbens identitet, sier Per Ketil Berg, daglig leder i Sandefjord Fotball.

Spanjolen hadde sitt første møte med spillergruppen torsdag formiddag.

Marti Cifuentes har en meget bred utdannelse og kompetanse tross sin unge alder, både innen sport og ledelse. Katalaneren følger Barcelona-filosofien og har i sin utvikling som trener hentet inspirasjon fra fotballen i Nederland, England og Sverige. Trenerutdanningen startet han allerede som 21-åring mens han selv var spiller.

– Vi har forsøkt å gjøre en grundig jobb: To intervjuer – et om ledelse og et om sport, referansesjekker med AIK og annen research, forteller Berg om prosessen rundt ansettelsen.

Cifuentes har en solid stykke arbeid foran seg for å redde klubben fra nedrykk. Sandefjord ligger på desidert sisteplass med sine 5 poeng etter at tolv serierunder er unnagjort. Det er blitt 6 poeng opp Lillestrøm på sikker plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer