NY TRENER: Martí Cifuentes er ansatt som ny Sandefjord-trener. Foto: Sandefjord Fotball
NY TRENER: Martí Cifuentes er ansatt som ny Sandefjord-trener. Foto: Sandefjord FotballVis mer

Sandefjords nye trener klar

Spanske Cifuentes blir Sandefjords nye trener

Spanske Marti Cifuentes (35) er ansatt som ny Sandefjord-trener. Han har skrevet under en toårskontrakt, melder klubben på sine hjemmesider.

Cifuentes tar over etter Geir Ludvig Fevang som har vært midlertidig trener etter at svenske Magnus Powell fikk sparken tidligere i vår. Fevang blir hans assisttrener.

Spanjolen kommer fra jobben som trener for AIKs B-lag.

– Martí kommer med en tydelig filosofi, men ikke én fasit på hvordan man spiller. Han ønsker å involvere trenerteamet og klubben mest mulig for å bygge videre på klubbens identitet, sier Per Ketil Berg, daglig leder i Sandefjord Fotball.

Spanjolen hadde sitt første møte med spillergruppen torsdag formiddag.

Marti Cifuentes har en meget bred utdannelse og kompetanse tross sin unge alder, både innen sport og ledelse. Katalaneren følger Barcelona-filosofien og har i sin utvikling som trener hentet inspirasjon fra fotballen i Nederland, England og Sverige. Trenerutdanningen startet han allerede som 21-åring mens han selv var spiller.

– Vi har forsøkt å gjøre en grundig jobb: To intervjuer – et om ledelse og et om sport, referansesjekker med AIK og annen research, forteller Berg om prosessen rundt ansettelsen.

Cifuentes har en solid stykke arbeid foran seg for å redde klubben fra nedrykk. Sandefjord ligger på desidert sisteplass med sine 5 poeng etter at tolv serierunder er unnagjort. Det er blitt 6 poeng opp Lillestrøm på sikker plass.

Laget vant sin eneste seriekamp 2. april da Start ble slått 4–1 på bortebane. Siste poeng kom 15. april.