Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spanske fans med rasistiske tilrop og gester mot egen spiller

Blatter fordømmer episoden.

UHØRT: Brasilianske Paulao (til høyre) ble pepet ut av sine egne fans under kampen mot Sevilla på søndag. Tilhengerne kom med både rasistiske tilrop og gester. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER
UHØRT: Brasilianske Paulao (til høyre) ble pepet ut av sine egne fans under kampen mot Sevilla på søndag. Tilhengerne kom med både rasistiske tilrop og gester. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER Vis mer

(Dagbladet): Rasisme er et av de største og kanskje også styggeste problemene som preger internasjonal fotball i disse dager.

FIFA, med Sepp Blatter i spissen, har gjort det klinkende klart at det vil bli vist nulltolleranse for den type episoder, men det ser ikke ut til å ha noen nevneverdig effekt.

- Vi er alle like På søndag var det spansk fotball som fikk det hittil siste avsnitt i det dystre kapittelet om rasisme, og til gjengjeld gjorde fansen det mot sin egen spiller.

Under oppgjøret mellom Sevilla og Real Betis i La Liga på søndag, ledet hjemmelaget 2-0. Like før pause ble Betis-spiller Paulao tildelt sitt andre gule kort. I lokalderbyet, som er kjent for høy temperatur, rant det over for noen av de tilreisende tilhengerne.

På sin lange vei til garderoben skal Betis-supporterne ha tatt ut sin frustrasjon mot brasilianeren med rasistiske gester og tilrop. Selv fikk han det ikke med seg der og da, men ble gjort oppmerksom på det i etterkant.

- Familien min, både i Brasil og her i Spania, er lei seg og bekymret. Da jeg gikk av banen klarte jeg bare å tenke på det røde kortet, og la ikke merke til noe annet, men vennene mine påpekte det etterpå. Det er bra at dette nå får publisitet slik at vi kan få bukt med problemet. Vi er alle like. Hudfarge betyr ingenting, sier han ifølge BBC.

Fordømmer handlingene Tilbake i mai, fastsatte FIFA et strengere sett med regler for denne typen episoder. Førstegangsbrudd på reglene skulle gi en advarsel, bot eller spill av kamp for tomme tribuner.

Er det gjentatte brudd på reglene, kan forbundet gå så langt som å trekke poeng, utestenge lag fra turneringer eller tvangsflytte dem ned én divisjon.

FIFA-president Blatter har et rykte på seg for å være av det eksentriske slaget, men han gjorde det tidligere i dag veldig klart på Twitter hva han synes om episoden.

- Jeg blir kvalm når jeg hører om «fans» med rasistiske holdninger mot en Real Betis-spiller. Jeg fordømmer deres handlinger som ble sett på TV/nettet av millioner, sier han.