Spanske journalister takket Henriksen

For uttalelsene om Valencia.

VALENCIA (Dagbladet.no): Det falt ikke en dråpe regn i Valencia, men Trond Henriksen var våt i håret da han ankom pressekonferansen etter RBKs beste europcup-prestasjon gjennom alle tider. .

«Rambo» måtte innrømme at han kjempet mot tårene da dommeren blåste av kampen og Rosenborg hadde vunnet 2-0 på en av Europas tøffeste bortearenaer.

- Guttene la ned en fantastisk innsats. Det var veldig fortjent at vi vant 2-0, vi var nærmere 3-0 enn de var redusering. I dag er jeg stolt over å være rosenborger, sa Henriksen.

Feige Valencia

Fullt så imponert var han ikke over Valencia. Den spanske storheten, som har spilt to Champions League-finaler, ble tidvis utspilt av laget som ble nummer fem i Tippeligaen i år.

En gang var Mestalla en festning, men etter årets fjerde hjemmetap har festningen rast sammen. Nå spøker det for Valencias muligheter til å avansere fra gruppespillet - etter fire kamper er de gruppejumbo, fire poeng bak Rosenborg på andreplass.

På pressekonferansen ville de spanske journalistene ha Henriksens mening om Valencia. Den ferske RBK-treneren gjorde det samme som i sin aktive karriere - han var kompromissløs.

- Sånn de framsto i dag, var ikke Valencia i nærheten. De var feige til å være på hjemmebane, sa Henriksen - på norsk.

POPULÆR MANN: Spanske journalister takket RBK-trener for sin ærlighet i går. - Feig, svarte Henriksen da han ble spurt om Valencia. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
POPULÆR MANN: Spanske journalister takket RBK-trener for sin ærlighet i går. - Feig, svarte Henriksen da han ble spurt om Valencia. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Henriksens stolteste øyeblikk

Da RBKs dyktige tolk hadde oversatt ferdig, høstet Henriksen nok en gang latter fra spanjolene, slik han også gjorde på pressekonfenransen mandag.

Tolken ga seg imidlertid ikke, og latterbrølene tiltok i styrke.

- Hva er det du sitter og lyver om nå? utbrøt en lettere bekymret Henriksen.

Det finner han kanskje ut når han åpner de spanske avisene i dag. For Henriksens snakket i titler, noe han faktisk ble takket for etter sitt ærlige svar om Valencia.

Da Ronald Koeman entret rommet litt senere, ble han selvsagt konfrontert med kritikken fra Henriksen. Den ferske Valencia-treneren følte imidlertid ikke for å ta til motmæle - og nøyde seg med å gratulere Rosenborg med en godt gjennomført kamp.

Henriksen beskriver følelsen etter kampen slik:

- Det er mitt stolteste øyeblikk, jeg er stolt på guttenes vegne. De spilte med hjertet.

Spanske journalister takket Henriksen

- Ble du rørt?

- Jeg må innrømme at jeg svelget litt ekstra da sluttsignalet gikk. Jeg var sprekkferdig av stolthet, sier han.

<B>KONGEN AV MESTALLA:</B> - Jeg måtte svelge litt ekstra da sluttsignalet gikk, sier Henriksen.