Spanske kjøttprodusenter vil renvaske biffene sine

Etter dopingbeskyldningene fra Alberto Contador.

ER SAKEN BIFF? Ja, mener dopingsuspenderte Alberto Contador. Nei, mener spanske kjøttprodusenter, som ikke vil ha skylda. Foto: Sergio Perez, Reuters/Scanpix
ER SAKEN BIFF? Ja, mener dopingsuspenderte Alberto Contador. Nei, mener spanske kjøttprodusenter, som ikke vil ha skylda. Foto: Sergio Perez, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammenslutningen av spanske kjøttprodusenter ber om at det settes i gang etterforskning rundt påstandene fra Alberto Contador.

Den tredobbelte vinneren av Tour de France påstår at han har avgitt en positiv dopingprøve etter å ha fått i seg forbudte stoffer via biff han har spist. Det er en påstand de spanske kjøttprodusentene ikke vil ha hengende på seg.

I en uttalelse ber kjøttprodusentene spanske myndigheter etterforske «sannhetsgehalten i de grove påstandene fra Contador».

«Contador har ikke kommet med noen offentlig unnskyldning etter påstandene han har framsatt. Derfor ber vi om at denne saken blir etterforsket, slik at vi en gang for alle kan få fakta på bordet», skriver kjøttprodusentene i sin uttalelse.

Alberto Contador avga en positiv dopingprøve under Touren i år. Han ble suspendert av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i september. Det var det muskeloppbyggende stoffet clenbuterol som ble funnet i urinprøven han avga under Touren.

Contador gikk ut og mente at han hadde fått i seg stoffet etter å ha spist en spansk biff, men Verdens antidopingbyrå (WADA) har vært og besøkt slakteren Contador hevder forsynte ham med biffen. Det er ikke funnet bevis for at det er clenbuterol i noen av de produktene denne spesielle slakteren selger i butikken sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer