Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andrés Iniesta skal være klar for kinesisk fotball

Spanske medier: Iniesta til Kina

VM-vinner, EM-vinner og Barcelona-legende. Nå går turen trolig østover.

VM-VINNER: Andrés Iniesta har opplevd det meste på fotballbanen. Nå vender han etter alt å dømme nesen østover mot Kina og Chinese Super League. Foto: AP / Martin Meissner
VM-VINNER: Andrés Iniesta har opplevd det meste på fotballbanen. Nå vender han etter alt å dømme nesen østover mot Kina og Chinese Super League. Foto: AP / Martin Meissner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelona-spiller Andrés Iniesta skal være klar for den kinesiske klubben Chongqing Dangdai Lifan. Det melder den spanske avisa AS, som videreformidler nyheten fra kinesiske PPTV.

Iniesta skal fullføre sesongen i Barcelona, klubben han har spilt for siden 1996, før turen går østover. Spilleren selv eller klubbene har foreløpig ikke bekreftet overgangen.

33-åringen har vært instrumental for både Barcelona og Spania i lang tid, og huskes av mange best for sin avgjørende scoring i VM-finalen i 2010. Iniestas mål sikret Spania deres første og eneste VM-triumf gjennom historien. Han har totalt 125 landskamper for nasjonen og er også med i VM-troppen til sommerens mesterskap.

Skyhøye lønninger

I løpet av tiden i Barcelona har Iniesta blant annet vunnet åtte seriemesterskap, fem nasjonale cuptitler, og fire Champions League-trofeer. I 2010 ble han kåret til verdens nest beste fotballspiller, bare slått av lagkamerat Lionel Messi.

Snart kan han også innkassere en ny ligatittel, da svært mye skal gå galt for at Barcelona ikke vinner La Liga i år. Laget er ubeseiret i serien, hvor Iniesta har vært involvert i 25 av lagets kamper.

De siste åra har en rekke fotballprofiler blitt lokket til kinesisk fotball. Lønningene er skyhøye, og navn som Carlos Tévez, Javier Mascherano, Hulk og mange fler har valgt Chinese Super League over tilbud fra mer profilerte ligaer.

Pengesterk eier

Bak de kinesiske klubbene står svært rike forretningsfolk og selskaper, og i Iniestas nye klubb er det Jiang Lizhang som står for pengene.

Den kinesiske forretningsmannen eier den spanske klubben Granada FC, 60 prosent av den tidligere italienske storklubben, Parma, og deler av basketball-laget Minnesota Timberwolves.

Lizhang leder i tillegg investeringsfondet Desports, som også Iniestas lagkamerat Gerard Pique har tette bånd til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!