Spanske OL-håp trues med hjemreise

Om de kommer med politiske uttalelser.

Spanias OL-deltakere har fått høre at de risikerer å bli sendt hjem dersom de kommer med «politiske uttalelser».

Det er presidenten i Spanias Olympiske komité Alejandro Blanco, som ifølge den spanske avisen hadde uttalt dette til deler av den spanske delegasjonen. Blanco sa han hadde snakket med IOK-president Jacques Rogge, og fått beskjed om at det olympiske charteret ville bli «anvendt til punkt og prikke».

- Vi kan ikke komme med politiske uttalelser i OL-området, i OL-landsbyen eller på arenaene. Vi kan ikke skrive i avisen. Konsekvensen er å miste akkrediteringen og hjemreise, sa Blanco ifølge den spanske avisen El Pais.

- Dette handler om idrett og idrettsutøvere, mens man kan beskjeftige seg med politikk en annen gang. Dette måtte jeg fortelle dere, sa Blanco.

(NTB)

FÅR MUNNKURV: Om Rafael Nadal skulle bli fristet til å uttale seg om menneskerettigheter eller andre sider ved kinesisk politikk under OL, risikerer han å bli sendt hjem.
FÅR MUNNKURV: Om Rafael Nadal skulle bli fristet til å uttale seg om menneskerettigheter eller andre sider ved kinesisk politikk under OL, risikerer han å bli sendt hjem. Vis mer
<B>LEKEN:</B> Foruten å være verdensener i tennis, er Nadal også en meget habil fotballspiller.