STJERNER FOR STREIK: Real Madrid-keeper Iker Casillas var blant stjernene som stilte på dagens pressekonferanse i regi av den spanske spillerorganisasjonen. Foto: EPA/VICTOR LERENA/NTB Scanpix
STJERNER FOR STREIK: Real Madrid-keeper Iker Casillas var blant stjernene som stilte på dagens pressekonferanse i regi av den spanske spillerorganisasjonen. Foto: EPA/VICTOR LERENA/NTB ScanpixVis mer

Spanske stjerner støtter La Liga-streik

Ramos og Iniesta fronter det for Barca og Real Madrid.

Spillere fra Real Madrid og Barcelona er blant dem som truer med å streike fra 16. mai i protest mot den nye TV-avtalen.

Det spanske fotballforbundet (RFEF) truet onsdag med å stoppe opp serien fra 16. mai. Det betyr at de to siste serierundene står i fare. Nå har flere toppklubber gitt sin støtte til forbundet.

På en pressekonferanse i regi av den spanske spillerunionen (AFE) torsdag var Barcelonas Andrés Iniesta og Real Madrid-forsvarer Sergio Ramos blant spillerne som sa at de støtter en streik.

Spanske myndigheter har nylig, med støtte fra proffligaen (LFP), bestemt nye lover for salg av TV-rettighetene, som gjør at inntektene skal fordeles likt blant klubbene.

Det er først og fremst fordelingen av pengene som ikke går tilbake til klubbene som har skapt splid mellom forbundet, proffligaen, spillerforeningen og myndighetene, og floken kan nå sørge for at de to siste serierundene står i fare.

(NTB)