KJAPP I OPPFATTELSEN: Godt hjulpet av lagkamerat John Kuhn (nr. 30), holdt NFL-debutanten Randall Cobb (nr. 18) seg på beina etter å ha rotert rundt sin egen akse og returnerte et avspark til touchdown.Foto: SCANPIX/Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
KJAPP I OPPFATTELSEN: Godt hjulpet av lagkamerat John Kuhn (nr. 30), holdt NFL-debutanten Randall Cobb (nr. 18) seg på beina etter å ha rotert rundt sin egen akse og returnerte et avspark til touchdown.Foto: SCANPIX/Jonathan Daniel/Getty Images/AFPVis mer

Spant seg til NFL-rekord på «Matrix»-vis

Debutanten Randall Cobb trosset treneren og lyttet til Gud.

• Seriepremiere NFL: Green Bay Packers — New Orleans Saints 42-34.

(Dagbladet): Knapt noen idrett stiller større krav til taktisk disiplin enn amerikansk fotball, og at hver mann på banen forstår og utførerden oppgaven koordinatorene tildeler dem for hvert eneste «play».

Det tar tid å sette seg inn i alle de tusentalls spillkombinasjonene hvert enkelt NFL-lag benytter. Derfor var det ikke bare, bare for 21-åringen Randall Cobb å vite hva han til enhver tid skulle gjøre da han spilte sin første grunnspillkamp i karrieren for de regjerende Super Bowl-mesterene Green Bay Packers.

Men ved å gjøre ting han ikke skulle, skaffet Cobb laget sitt to touchdowns i 42-34 seieren over New Oreleans Saints hjemme på Lambeau Field og tangerte atpåtil en NFL-rekord etter å ha vist kroppsbeherskelse en en turner verdig.

- Jeg scoret to touchdowns, og begge kom etter at jeg rotet det til. De faller innunder kategorien "manglende oppmøte". Men det var min første kamp, og den overgikk alle mine forventninger, sier Cobb, ifølge ESPN.

Kall Cobbs siste touchdown, som sikret Packers en 35-20 ledelse, var for historiebøkene. Avsparket fra Saints landet langt inne i Packers' målgård, og Cobbs måtte ta flere skritt tilbake for å fange ballen. Da skulle han etter normale risikovurderinger satt det ene kneet i bakken og sørget for at spillet startet på egen 20 yard-linje.

I sted fikk han et kall fra oven:

- Jeg ble rett og slett revet med, og valgte å stole på Gud. Han ba meg om å ta ballen ut. Jeg skal egentlig ikke ta med meg ballen ut med det utgangspunktet. Men enkelte ting er ikke logisk, og enkelte ting er Guds vilje. Det var definitivt Guds vilje som befalte meg å ta med meg ballen. Og han ga meg sterke lagkamerater som hjalp meg med å brøyte vei nedover banen, sier wide receiveren som ble var 64.-valget i årets NFL-draft.

Og det virket som han hadde høyere makter på sin side da Saints-spillerne begynte å sette inn taklingsforsøkene. Cobb ble også truffet, men klarte på uforklarlig vis - ved å rotere rundt sin egen akse og lande på beina - å komme seg løs. 

- Jeg ble truffet, spant rundt og (Packers-fullback) John (Kuhn) var der for å plukke meg opp. Etter at jeg kom meg opp, så jeg bare gress foran meg. Det var en utrolig følelse, forklarer Cobb.

Her er et lenger videoklipp av Cobbs akrobatiske og atletiske NFL-rekord.

Minuspoeng Også på sin første touchdown brøt Cobb med det planlagte spillmønsteret. Egentlig skulle han løpt en «drag route» (ut mot sidelinja) i stedet skar han innover i banen («slant route»), mottok ballen fra quarterback Aaron Rodgers i åpent lende, og tok seg inn i målsonen.

- Jeg løp feil rute, og heldigvis klarte jeg å omsette det i en touchdown. Jeg kommer sannsynligvis til å få høre det på spillermøtet i morgen, og sannsynligvis vil jeg få minuspoeng for det. Men vi klarte å gjøre noe ut av forsøket, og det var hovedsaken, sier Cobb.