Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spår at Sverige tar sju medaljer - mens Norge tar 37

Sveriges olympiske komité er pessimistiske foran OL.

 KNUSING:  Ifølge Infostrada kommer Norge til å ta 37 medaljer i OL, mens svenskene må nøye seg med sju. Foto: NTB Scanpix
KNUSING: Ifølge Infostrada kommer Norge til å ta 37 medaljer i OL, mens svenskene må nøye seg med sju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svenskene virker å være litt pessimistiske og tipper bare sju-ni svenske medaljer i Sotsji-OL.

I motsetning har den norske toppidrettssjefen Tore Øvrebø kanskje vært mer realistisk og tippet 26 norske medaljer i de kommende vinterlekene om drøye tre uker.

Sju-ni medaljer er den foreløpige prognosen fra Sveriges olympiske komité (SOK). Først i neste uke vil SOK gå ut med sin offisielle målsetting.

- Troppen som drar til Sotsji er ikke statistisk like sterk som til de to siste vinterlekene, sier sportssjef Peter Reinebo i SOK.

Den svenske OL-troppen består foreløpig av 98 aktive og skal kompletteres ytterligere, og man regner med 105 svenske OL-deltakere. Sverige har i motsetning til Norge også med et lag i kvinnenes hockeyturnering.

Tror på tre gull Resultat- og statistikkselskapet Infostrada har gjort et overslag og ender opp med sju svenske medaljer: tre gull, tre sølv og én bronse. Ifølge Reinebo en ganske bra prognose. Infostranda har for Norges del tippet 37 medaljer i Sotsji.

- Ser man hvordan det har sett ut så langt i sesong har vi hatt cirka 25 plasseringer for medalje. Med det mener vi aktive i lag eller på ulike distanser. Derfor tror vi at vi havner mellom sju og ni medaljer.

Langrenn Sverige gjorde sitt beste vinter-OL i Torino 2006 med 14 medaljer (sju gull, to sølv og fem bronse). Sist i Vancouver ble det elleve medaljer (fem gull, to sølv og fire bronse).

- Langrenn var vår sterkeste gren både i 2006 og 2010 og slik ser det ut også denne gangen. Alpint har hatt en fin utvikling denne sesongen, mens ishockey og curling har vært sterke som lag i de siste lekene, sa Reinebo. (©NTB)