SER FOR SEG EN FRUKTBAR HØST: Lars Arne Nilsen (i midten) tror Branns medaljekamp kan gi seg utslag på fødestuene neste år.
<br>&nbsp;Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SER FOR SEG EN FRUKTBAR HØST: Lars Arne Nilsen (i midten) tror Branns medaljekamp kan gi seg utslag på fødestuene neste år.
 Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Brann-trener og sykepleier Lars Arne Nilsen:

Spår baby-boom i Bergen

- Bergen er en av de få plassene der sykemeldingene går ned og fødselsratene går opp når Brann gjør det bra, gliser Brann-trener og sykepleier Lars Arne Nilsen etter seier over Tromsø.

Brann-Tromsø 1-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): - Når Brann gjør det bra, så går humøret til bergensere opp. Rent medisinsk kommer det mye godt ut av det, sier Lars Arne Nilsen på sin småtørre, humoristiske måte, etter at Tromsø ble sendt hjem med 1-0 i bagasjen, søndag kveld.

Brann-treneren har helsefaglig tyngde bak kommentaren til Dagbladet.

Nilsen er utdannet sykepleier, og har jobbet med forebyggende helsearbeid. Han vet gode Brann-resultater er god medisin for bergenserne.

- Det har vært noen år nå hvor bergenserne nærmest har subbet inn i depresjon, mens de andre storklubbene har syntes litt synd på oss her i vest. Men vi er gode til å feire her på Vestlandet. Og når vi er i godt humør er det lett for at fødselsboomen fra 2008 (året etter at Brann ble seriemestere sist) gjør et heftig comeback.

- Kanskje det kan bli flere gode lokale Brann-spillere av det på sikt også, humrer Lars Arne Nilsen til Dagbladet.

Lyden av Europa
Brann-treneren fortsetter å smile i god medvind på Brann stadion etter sesongens niende seier. Bergenserne har ennå ikke tapt hjemme i år. Nå begynner klubben for alvor å kjenne lukten av europacup-spill. Treneren mener at det bare skulle mangle at Brann ikke blir blant de fem beste.

- Nå er det ingen selvfølge at Brann snuser på medaljeplass. Det ligger mye hardt arbeid og uendelig mye terping og trening bak. Når det er sagt, så skal en klubb som Brann være stabilt inne blant de fem beste hver sesong. Det har ikke vært slik de siste årene, men årets sesong er forhåpentligvis starten på en stabil topp-trend, sier Nilsen.

Tenker ikke på å mislykkes
Treneren har ikke funnet fram passet og reisedressen enda, men nå begynner selv den mest pessimistiske bergenser å myse mot sør og øst for å finne ut hvem som kan være aktuelle motstandere.

- Nå er vi en så god stim at jeg blir skuffet om vi ikke blir blant de fire beste. Og om Rosenborg stikker av med cupcullet også, så holder en fjerdeplass til europacup-spill. Vi føler at hele byen holder litt pusten foran hver kamp nå. Engasjementet og fotballgleden er tilbake i byen, og det synes vi er herlig, sier Nilsen.

- Er dere ikke nervøs for å snuble i innspurten?

- Nja. Vi kan ikke tenke slik. Hverken spillerne eller jeg. Vi er gode til å konsentrere oss om det kjedelige mantraet " en kamp om gangen". Vi håper og tror at det holder til en medaljeplass. Og for en opptur det hadde vært. Ikke bare for bergenserne, men jeg tror også resten av fotballnorge trenger Brann der oppe i toppen igjen, for å holde entusiasmen for toppserien ved like, sier Nilsen.

Han legger til at flere av de mest rutinerte spillerne har hjulpet de litt mer uerfarne spillerne til å holde konsentrasjonen oppe, selv om det er lett å "ta av" i fotballgale Bergen.

- For et fotball-lag er det alltid viktig å ha stabile folk som har vært ute i spennende tider før, når serien går mot slutten. Daniel Braaten, Azar Karadas, Vadim Demidov og Erik Huseklepp er klipper i garderoben som kanskje blir de viktige brikkene som bidrar til at vi vinner en europacup-plass - uten nødvendigvis at de karene scorer mål, sier Nilsen til Dagbladet.