Spår dramatisk presidentvalg

Det kan gå mot en mer dramatisk presidentkamp på idrettstinget enn mange ser for seg. Sven Mollekleiv er favoritt.

JEVN KAMP: Tidligere president i Norges Røde Kors Svein Mollekleiv t.v, og styreleder i Den Norske Turistforening Berit Kjøll er blant dem som kjemper om presidentskapet i Norges Idrettsforbund. Her sammen med tidligere justisminister- og beredskapsminister Anders Anundsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JEVN KAMP: Tidligere president i Norges Røde Kors Svein Mollekleiv t.v, og styreleder i Den Norske Turistforening Berit Kjøll er blant dem som kjemper om presidentskapet i Norges Idrettsforbund. Her sammen med tidligere justisminister- og beredskapsminister Anders Anundsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det NTB kjenner til skal det være bevegelse i stemmesituasjonen. Mollekleiv har en god stund vært pekt ut av flere som en soleklar «frontrunner».

Det jobbes allerede hardt i kulissene for å skape allianser Det vil fortsette på Lillehammer der tinget starter fredag. Det er to store middager på planen. De skjer fredag og lørdag.

Nachspielene kan komme til å spille inn.

– Det blir livsfarlig å legge seg. Man må nok stå gjennom noen ekstra glass rødvin. Alt kan skje her, sier et tingdelegat til NTB.

Vedkommende ønsker ikke å stå fram ved navn.

I henhold til NIFs lov vil en president bli valgt med alminnelig flertall, altså over 50 prosent av stemmene. Dersom det blir kampvotering mellom flere kandidater, gjennomføres det antall valgrunder som kreves inntil en kandidat oppnår alminnelig flertall.

Står to kandidater tilbake og disse oppnår like mange stemmer, avgjøres valget ved loddtrekning.

Første post søndag morgen er valg av president. Her er det per fredag tre kandidater: Mollekleiv (innstilt av valgkomiteen), Tom Tvedt (sittende president) og Berit Kjøll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer