Øyvind Alsaker om Liverpool-stjerna:

Spår exit

Mangeårig Premier League-kommentator Øyvind Alsaker (57) ser for seg at en Liverpool-helt kan komme til å forlate Anfield til sommeren. TV 2-profilen røper også hvilke tre angripere han mener bør starte på topp for de rødkledde, når troppen er skadefri.

PROFIL: TV 2-kommentaor Øyvind Alsaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PROFIL: TV 2-kommentaor Øyvind Alsaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Før den inneværende sesongen mistet Liverpool stjerneangriperen Sadio Mané til Bayern München, men både før og etter Mané-exiten har manager Jürgen Klopp hentet inn Luis Díaz, og seinest Cody Gakpo som erstattere.

Det betyr at Liverpool per dags dato har seks angripere i stallen: Mohamed Salah, Roberto Firmino, Darwin Núñez og Diogo Jota, i tillegg til nevnte Díaz og Gakpo.

Det mener Øyvind Alsaker er et helt rett, og et godt utgangspunkt.

- Jeg tenker at det er sånn det ser ut i Manchester City, og i de beste lagene, at du har dobbel dekning. Det har ikke Liverpool hatt, de har hatt tre de har vært veldig avhengig av der fremme. Når en av de var utilgjengelig, var det et problem. Så kom Jota, og hjalp på den situasjonen, sier Alsaker til Dagbladet.

Han spår at Firmino, som er på utgående kontrakt i Liverpool, fort kan være ferdig i klubben.

- Firmino er på hell, han har ikke lenge igjen. Han har ingen kontrakt fra sommeren, og vi vet ikke hva han finner på. Så det kan godt være at det neste sesong bare er fem angripere igjen. Og det er relativt naturlig, når man skal jakte de store titlene.

RESERVE: Roberto Firmino var i flere sesonger en svært viktig spiller for Liverpool, men de siste årene har brasilianeren fått mindre og mindre spilletid. Foto: REUTERS/Carl Recine/NTB
RESERVE: Roberto Firmino var i flere sesonger en svært viktig spiller for Liverpool, men de siste årene har brasilianeren fått mindre og mindre spilletid. Foto: REUTERS/Carl Recine/NTB Vis mer

- Kommer ikke til å grave dypt

- Hva tror du om Firminos framtid?

- Den ligger litt hos han, hvis han vil ha et eventyr, tjene penger et annet sted, eller bo et varmere sted … Jeg tror ikke Liverpool kommer til å grave så dypt for å beholde ham. Høsten hans var god, men det er et relativt akseptert inntrykk at han er på vei nedover. Han har ikke lenger den energien og klassen som trengs i den rollen - som er veldig krevende, forklarer Alsaker.

Den påstanden støtter Tore Hansen, daglig leder i supporterklubben Liverpool.no.

- Det kan godt være at Firmino forsvinner, sier Hansen til Dagbladet.

SCORER: Mohammed Salah sin datter, Makka Salah, benyttet anledningen etter kampen mot Wolverhampton til å score mål foran rundt 54.000 jublende fans. Vis mer

Tidligere denne uka gjorde brasilianeren det klart at han i utgangspunktet ønsker å bli værende i Merseyside-klubben.

- Det er fantastisk å spille her, sammen med så mange gode spillere. Jeg er lykkelig her, og jeg tenker å bli værende for å hjelpe Liverpool, sa 31-åringen.

Ifølge overgangseksperten Fabrizio Romano har Liverpool allerede tilbudt Firmino en ny korttidskontrakt, og partene er i samtaler for å komme til enighet.

- Jeg ønsker at han skal bli, og det vet han. Når det er sagt, vet jeg ikke hundre prosent sikkert hva hans planer er, sier Klopp om Firminos framtid.

GJEVT MØTE: Tore Hansen i Liverpool.no fikk hilse på manager Jürgen Klopp. Foto: Privat
GJEVT MØTE: Tore Hansen i Liverpool.no fikk hilse på manager Jürgen Klopp. Foto: Privat Vis mer

Hvem skal egentlig spille?

Klopp har av og til spilt med fire angripere, men som regel velger den tyske treneren tre mann der fremme. Én spiss, flankert av to offensive kantspillere.

Men med seks angripere i dagens stall, hvem er det egentlig som skal spille på topp, av Salah, Núñez, Díaz, Jota, Firmino og Gakpo?

Tore Hansen tror Klopps foretrukne stjernetrio på topp blir seende slik ut:

- Det er vanskelig å si, men det er klart at Díaz, Núñez, Salah kanskje er førstevalget, mener han.

Trolig med et glimt i øyet sier Hansen at det ikke akkurat er helsvart at Klopp har seks angripere å velge mellom, før han gjentar at det kan bety at Firmino går til sommeren.

- Liverpool har planlagt litt fram i tid. Da sitter du igjen med fem på tre plasser, og det er ikke veldig luksuriøst. Det er som mange andre klubber har det i topp seks, forklarer han.

FORSTERKNINGER: Darwin Núñez og Luis Díaz er blant angriperne som har ankommet Liverpool det siste året. Foto: NTB
FORSTERKNINGER: Darwin Núñez og Luis Díaz er blant angriperne som har ankommet Liverpool det siste året. Foto: NTB Vis mer

Uenige om én plass

Alsaker er ikke helt enig med Hansen når det kommer til de tre førstevalgene på topp. Han vil ha inn Diogo Jota, som straks er skadefri, etter skadeproblemer denne sesongen.

UFORSIKTIG: Liverpool-stjerna Mohamed Salah skal ha blitt coronasmittet etter dette. Video: NTB / Abdallah.ali22. Vis mer

- Jeg ser for meg at du i utgangspunktet har Salah til høyre, Darwin Núñez som kan spille til venstre og sentralt, Jota, som kan spille i fire roller der fremme, Gakpo som er helt ny, men som også er anvendelig. Díaz ser jeg ser jeg på som en venstrekant.

Han fortsetter:

- Låser du Díaz og Salah på kantene, så kan man sjonglere mellom de tre andre. Jota kan fylle opp der det trengs, men i utgangspunktet spille bak spissen, i den grad Klopp bruker 4-2-3-1. Jota er veldig nyttig.

GODE: Liverpool-stjernene Mohamed Salah og Diogo Jota. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB
GODE: Liverpool-stjernene Mohamed Salah og Diogo Jota. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Vis mer

- Så hvis jeg tolker deg rett, er det Díaz, Núñez og Salah som er førstevalg på topp eller?

- Her og nå, basert på meritter i Liverpool, er det Díaz, Jota og Salah. Núñez må score litt flere mål, før han vipper Jota ut av laget, synes jeg. Jota har levert fantastisk i Liverpool, melder Alsaker.

Han minner om at Núñez er helt ny, og at Gakpo kom så seint som i januar. Dette handler ikke om kampene som kommer rundt hjørnet, men å bygge et nytt storlag, sier Alsaker.

- Det er det som er Klopps jobb nå. Mané er solgt, Firmino er på hell, og Salah har sikkert noen gode år igjen, men han må bygge et nytt storlag, slår kommentatoren fast.

Alsaker har for øvrig tidligere uttalt seg til Dagbladet om Liverpools framtid under Klopp. Den saken kan du lese under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer