TROR PÅ GNISTER: Spansk presse tror på gnister mellom Wayne Rooney og Pepe i morgendagens kamp mellom Manchester United og Real Madrid. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB SCANPIX
TROR PÅ GNISTER: Spansk presse tror på gnister mellom Wayne Rooney og Pepe i morgendagens kamp mellom Manchester United og Real Madrid. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB SCANPIXVis mer

Spår idiot-krangel mellom Rooney og Pepe

Spanske aviser ripper opp i gammel episode.

(Dagbladet): Da Real Madrid og Barcelona spilte Copa del Rey-kamp den 18. januar 2012 oppstod det en situasjon der Messi ble tråkket på hånden av Pepe.

Wayne Rooney, som er aktiv på Twitter, var ikke sen med å lire av seg kommentaren «idiot» i retning Pepe på det sosiale mediet.

Tweeten ble retvitret nesten 50.000 ganger, og nå tror den spanske avisen AS at det kan oppstå gnistninger på banen mellom de to i morgendagens Champions League-oppgjør.

I det forrige oppgjøret var Pepe akkurat kommet tilbake fra skade, og da han ble satt innpå i det 83. minutt svarte Sir Alex Ferguson med å bytte ut Wayne Rooney minuttet etter.

- En tikkende bombe Petter Veland, som er en av C Mores eksperter på spansk fotball, tror akkurat dét byttet var av taktiske grunner, men håper for den nøytrale tilskuer at Pepe starter i morgen.

- Tanken på en slik duell mellom Pepe og Rooney har slått meg, og det skal ikke mye til for å trigge Pepe. Det er jo en uskreven regel om at fotballspillere ikke skal ordlegge seg slik Rooney gjorde mot Pepe, og det kan godt hende at Pepe har dette i bakhodet når de møtes i morgen, sier Veland til Dagbladet.

- Madrids nøkkel til seier er aggressivitet og trøkk, og dersom Pepe har dette liggende i bakhodet samtidig som det blir et par dueller på banen så er Pepe en tikkende bombe på tross av få episoder det siste året, fortsetter Veland.

Usikker på Pepe-start Veland er imidlertid ikke like sikker på om stopperen starter. For 19 år gamle Raphaël Varane har imponert når han har fått muligheten.

- Jeg synes Sergio Ramos og Varane har vært best for Madrid, og spesielt Varane har vært god. Han har hatt sine fire beste kamper mot Barca ganger to, Manchester United og Manchester City. Alle kan ha én god kamp mot et godt lag, men Varane har fire av fire, sier Veland.

For Real Madrids del håper han derfor Álvaro Arbeloa blir å finne på Madrids høyreback og Ramos og Varane sentralt i banen.

- Arbeloa er den største sniken, og han passer egentlig ikke inn på et fintspillende og artistisk Real Madrid-lag. Men han gjør jobben sin solid, samtidig som han pirrer motstanderen med irriterende tjuvtriks godt kamuflert for dommeren, sier Veland.

Barca-dobbel Etter en heller svak ligasesong har Real Madrid spilt seg opp i det siste, blant annet med to seire på rad mot erkerival Barcelona. Det har ikke skjedd siden 2007-08-sesongen, og laget vil være fulle av selvtillit når de entrer gresset på Old Trafford.

- Hvis du kan vinne i Barcelona, da kan du vinne i Manchester, uttalte Real Madrids midtbaneelegant Mesut Özil til den tyske avisen Die Welt i forkant av tirsdagens Champions League-oppgjør.

Skal bruke Barcelona-formelen Og ifølge den spanske tabloidavisen Marca er det Barcelona-formelen Real Madrid vil spille etter når de møter det røde Manchester-laget til dyst.

I korte trekk består den av solidaritet, oppofrelse, samhold, effektivitet, tålmodighet og ikke minst - en Cristiano Ronaldo i form.

Portugiseren scoret utligningen mot Manchester United i 1-1-kampen på hjemmebane og nettet to i Copa del Rey-oppgjøret mot Barcelona, da hovedstadslaget banket katalanerne 3-1 på Camp Nou og sikret seg cupfinaleplass.

Scorer han i morgen lover han å feire.

Cristiano er nøkkelen Også El País fremhever Cristiano Ronaldo som Madrids nøkkel til seier.

- Aldri før har Cristiano Ronaldo vært så viktig for Real Madrid som i dag. Karim Benzema og Gonzalo Higuaíns form er sviktende, men Ronaldo fremstår som lagets leder, skriver El País.

Frykter van Persie På motstanderens banehalvdel er det Robin van Persie spansk presse mener å vite at Real Madrid frykter mest. Marca siterer en ikke navngitt forsvarsspiller på at van Persie er den som kan skape mest trøbbel.

- van Persie er en plage. Han er i konstant bevegelse, løper og skyter. Han kan gjøre ting vanskelig for oss på Old Trafford, skal forsvarsspilleren ha uttalt etter det første oppgjøret, ifølge Marca.

Også Kaká frykter den nederlandske spissen.

- Jeg mener at hele spillergruppen til United er veldig god, men hvis jeg må velge, så vil jeg si at Rooney og van Persie må passes ekstra godt på, sier brasilianeren til bettingselskapet bwin ifølge Marca.

Han er likevel sikker på at Real Madrid tar seg videre til kvartfinalen.

TRÅKKET PÅ: Det er etter denne situasjonen, der Pepe tråkker på Lionel Messi sin hånd, at Wayne Rooney kalte stopperen for en idiot på Twitter. Foto: AP Photo/Paul White/NTB SCANPIX
TRÅKKET PÅ: Det er etter denne situasjonen, der Pepe tråkker på Lionel Messi sin hånd, at Wayne Rooney kalte stopperen for en idiot på Twitter. Foto: AP Photo/Paul White/NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg tror vi kunne ha vunnet på Bernabéu, men i garderoben etterpå følte vi oss sikre på at vi kan vinne på Old Trafford, sier Kaká.

Rooney frykter Ronaldo Også Rooney snakket med bettingselskapet før den avgjørende åttedelsfinalen, og han er full av lovord om sin gamle lagkamerat Cristiano Ronaldo.

- Jeg må si Cristiano. Jeg har spilt en del med han og vet hva han er god for - han er fantastisk. Så han er absolutt den spilleren jeg respekterer mest på det laget, både som person og fotballspiller, sier Rooney.

Også trener Sir Alex Ferguson er klar over faren hans tidligere elev utgjør.

- Plan A er en machete, plan B et maskingevær, sa Ferguson spøkefullt i helgen.

Ellers er Wayne Rooney fornøyd med resultatet laget fikk med seg fra Madrid.

- 1-1 var et godt resultat, vi fikk et bortemål og har plassert oss i en god posisjon før hjemmekampen, sier han.

Casillas i troppen En gladnyhet for alle Real Madrid-fans er at keeper og kaptein Iker Casillas for første gang siden tommelbruddet mot Valencia den 23. januar er tilbake i 24-mannstroppen til trener José Mourinho.

Siden den gang har Diego López voktet Madrid-buret, og selv om Casillas er tilbake vil López mest sannsynlig være burvokteren mot Rooney & Co slik han var i den første åttedelsfinalen.

Tidligere møter For omtrent 13 år siden oppstod nesten samme situasjon som før tirsdagens batalje. Da spilte Real Madrid og Manchester United 0-0 på Santiago Bernabéu, før de møttes i returoppgjøret på Old Trafford. Den gang gikk Madrid-laget seirende med sifrene 3-1, og kampen huskes kanskje best for øyeblikket da Madrids Fernando Redondo snurret rundt med Henning Berg på venstrekanten og serverte Raúl på åpent mål.

Tre år senere møttes igjen de to gigantene til dyst. Da hadde Madrid 3-1 å gå på etter hjemmekampen, og ett hat-trick av Ronaldo sørget for at den spanske hovedstadsklubben atter en gang gikk videre på bekostning av de røde fra Manchester. Dette på tross av at United vant med sifrene 4-3 og at David Beckham scoret et perlefrispark.

Tyrkiske Cüneyt Cakir dømmer for øvrig kampen i morgen.