Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spår Kristoff-jubel i Giro d'Italia

- Han vil være blant de største kanonene.

JUBEL I ITALIA? Neste år Giro d'Italia-start burde passe Kristoff ypperlig. Her fra etappeseieren i årets Sveit rundt. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT (Scanpix/Epa)
JUBEL I ITALIA? Neste år Giro d'Italia-start burde passe Kristoff ypperlig. Her fra etappeseieren i årets Sveit rundt. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT (Scanpix/Epa) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Mandag ble årets Giro d'Italia-løype presentert i Milano.

Der fikk spurterne se en løype de ikke kan klage nevneverdig på.

Syv etapper gir gode muligheter for massespurt.

Sjekk alle etappene her!

Flat start
Starten i Nederland kan by på sidevind og kaos, men løypeprofilen tilsier at etappe to og tre ender i spurt.

Deretter venter en kupert etappe, før den femte etappen igjen gir spurterne sjansen.

Etter årets første toppfinish venter mulighet nummer fire i Foligno.

Så må spurterne karre seg gjennom tempo og bakker frem til den paddeflate etappen på rittdag 12.

De to siste mulighetene kommer i siste uke, med en enkel 17.-etappe og en spurtvennlig avslutning i Torino.

Tror på norsk jubel
Alexander Kristoff og Stein Ørn håper at Katjusja-ledelsen støtter deres ønske om å la nordmannen sykle både giroen og Tour de France neste sesong.

- På papiret er det syv Kristoff-muligheter. De to siste kommer imidlertid etter noen tusen høydemetre, så vi får se hvor lenge han vil være med i rittet. Om han hopper av før den siste uken, er det fem sjanser, sier TV 2s Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

Hittil har Kristoff-leiren signalisert at de vil kjøre første halvdel av giroen, men ingenting blir endelig bestemt før Katjusja og Kristoff blir enige om rittprogrammet i vinter.

Med muligheter allerede fra dag to, mener Stoltenberg det kan bli norsk jubel dersom Kristoff stiller til start i Nederland i mai neste år.

- Ja, det er muligheter for det. Han har jo vært i ganske rå vårform de to siste sesongene. Om han ankommer giroen i god form, er det ingen tvil om at han vil være blant de største spurtkanonene. Han kommer til å dra dit for å vinne etapper, ikke bare for å få et italiensk stempel i passet, og da tror jeg han kommer til å gjøre det også.

Svakere spurtfelt?
I år gikk Kristoff seiersløs fra sin eneste Grand Tour. André Greipel og de andre spurterne ble gang på gang litt for sterke for den seiersvante 28-åringen i Tour de France.

Giroen kan fort by på et litt svakere spurtfelt.

- Det kan nok hende spurtfeltet i touren er enda råere, da de fleste topper formen dit.

OL kan sørge for sterkere giro
Et moment som kan sende flere stjerner til giroen neste år er OL i Rio de Janeiro.

Herrerittet går 7. august, mens Tour de France avsluttes 24. juli.

Det betyr at de som satser mot OL kan velge Giro d'Italia istedenfor touren.

Det vil trolig ikke ha stor innvirkning på spurtfeltet, da neste års OL trolig er et for klatrere, men det kan bety at flere stjerner vil prioritere giroen.

- Det har kommet mange verdensmestere fra vueltaen, og der skiller det ofte bare to uker. Så jeg tror ikke Tour de France nødvendigvis er en dårlig oppladning.

- Skal være en stor stjerne
I Vuelta a España er det imidlertid ofte slik at ryttere som satser mot VM gir seg underveis, eller tar det rolig på etapper der de i utgangspunktet kunne kjempet om en fremskutt plassering.

Slikt er vanskeligere i verdens største sykkelritt.

- Du skal være god venn med lageieren om du får lov til å stå av touren tidlig. Du skal være en ganske stor stjerne om du skal få lov til å starte touren i middels form for å satse mot OL. Jeg tror ikke det blir slik at startlisten i touren blir dårlig, men det er nok noen som heller vil prioritere giroen. Det gir litt mer rom for forberedelser.

- Kanskje Østerrike rundt får en skikkelig oppsving på startlisten, det er jo et av få ritt som kan være et alternativ til touren, sier Stoltenberg.

Hittil virker det dog som at Vincenzo Nibali er den eneste av de største sammenlagtkanonene som satser mot neste års giro.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!